Acasa Actualitate-Interna Viktor Orban va fi citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din cauza declarațiilor rasiste făcute la Tușnad

Viktor Orban va fi citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din cauza declarațiilor rasiste făcute la Tușnad

scris de Misu Andrei
77 Afisari

Viktor Orban, premierul Ungariei, va fi citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din România, după ce acesta a făcut declarații rasiste în cadrul discursului său de la băile Tușnad. Demersul a pornit în urma sesizărilor făcute de deputatul PNL, Alexandru Muraru.

Viktor Orban va fi citat de CNCD în urma sesizărilor făcute de deputatul PNL, Alexandru Muraru. El a menționat că a sesizat Consiliul deoarece consideră declarațiile premierului ungar ca fiind „inacceptabile într-o Românie europeană și tolerabilă”.

„Am sesizat CNCD cu privire la discursul rasist susținut de către dl. Viktor Orban, președintele FIDESZ, la Băile Tușnad, în România, în data de 23.06.2022.

România și-a asumat obligații internaționale și UE de a combate rasismul. Amintesc de acțiunea comună din 15 iulie 1996 adoptată pe baza Tratatului privind Uniunea Europeană cu privire la acțiunea pentru combaterea rasismului și a xenofobiei, prin care statele membre UE se angajeaza sa incrimineze si sa pedepseasca rasismul”, a precizat Muraru într-un comunicat.

Alexandru Muraru a mai precizat că discursul lui Orban exprimă o formă de discriminare pe bază de rasă, naţionalitate, etnie și care are ca scop sau efect restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale ori a drepturilor recunoscute de lege.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult