Acasa Actualitate-Interna Vin vijeliile în întreaga țară. București, prognoză specială.

Vin vijeliile în întreaga țară. București, prognoză specială.

scris de Misu Andrei
164 afisari

Vin vijeliile, de duminică seară, în întreaga țară. Vântul va avea viteze de urgan, de peste 130 de km la oră, în zona montană. Pe de altă parte, în București se anunță temperaturi anormal de ridicate pentru această perioadă a anului, dar și aici vântul va bate destul de tare. 

Meteorologii au emis sâmbătă două avertizări de tip cod galben, respectiv portocaliu pentru vânt puternic. Sunt anunțate și ploi, iar în zona montană va ninge și va fi viscol.

Prima atenționare meteo, de tip cod galben, intră în vigoare de duminică dimineață, de la ora 6:00 și e valabilă până duminică după-amiază la ora 18:00. În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1.500 m rafalele vor atinge 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit.


Bucuresti

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o prognoză specială pentru Capitală. Bucureștenii vor avea parte de două zile de vreme deosebit de caldă, cu temperaturi maxime de 15 grade, însă vântul va face probleme și aici.

Potrivit ANM, începând de duminică de la ora 6:00 și până la ora 18:00, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Minima termică de duminică dimineața se va situa în jurul valorii de 0 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească, iar temperatura maximă va fi de 12 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35…40 km/h.

Începând de duminică de la ora 18:00 până luni la ora 18:00, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu cer temporar noros noaptea și variabil ziua, dar vântul se va intensifica treptat, cu rafale de 50-60 km/h în a doua parte a nopții de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni.

Luni dimineață se vor înregistra 4…6 grade, iar temperatura maximă va fi de 14…15 grade.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult