Acasa Actualitate-Interna Vremea în weekend

Vremea în weekend

scris de Misu Andrei
63 afisari

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei avertizări meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului, valabile în acest weekend.

Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) precizează că în intervalul 16 septembrie, ora 12:00 – 17 septembrie, ora 12:00, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, dar și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

În intervalul 17 septembrie, ora 12:00 – 18 septembrie, ora 20:00, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În perioade scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40- 60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

În intervalul 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00, începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile.

În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55-75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80-100 km/h.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult