Acasa Actualitate-Interna Vremea se schimbă. Cod portocaliu de ploi torențiale și vânt de peste 90 km/oră

Vremea se schimbă. Cod portocaliu de ploi torențiale și vânt de peste 90 km/oră

scris de Misu Andrei
94 afisari

Meteorologii au actualizat și extins codurile de instabilitate atmosferică accentuată, care vor afecta mare parte din țară până joi dimineață. Potrivit ANM, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70 – 90 km/h, grindină și ploi torențiale.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată începând de marți, ora 10.00 până miercuri la aceeași oră. În acest interval vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50…60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Aceste fenomene se vor semnala marți (17 august) în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificări ale vântului, iar în seara și noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

La ora 14.00 va intra în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabil până miercuri dimineață la ora 5.00, care va afecta Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și zonele de munte. Aici vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

De miercuri, ora 10.00, timp de 24 de ore, în Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia, Transilvania și la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. Aceste zone vor fi vizate de un cod galben emis de ANM.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult