Acasa Actualitate-Interna Zeci de școli au ieșit din scenariul verde și au trecut în cel galben sau chiar roșu într-o singură zi

Zeci de școli au ieșit din scenariul verde și au trecut în cel galben sau chiar roșu într-o singură zi

scris de Misu Andrei
114 afisari

Zeci de școli din țară au ieșit din scenariul verde de ieri până azi și au intrat în scenariul galben sau chiar roșu, cu predare exclusiv online, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației.

Situația școlilor din țară în privința scenariilor după care se desfășoară orele, valabilă vineri, la ora 12.00, era următoarea (date comunicate zilnic de Ministerul Educației):

  12.953 de școli Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

 4.391 de școli în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 312 de școli în Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Față de ziua precedentă, situația a evoluat în sensul că aproape 30 de școli din țară au ieșit din scenariul verde și au trecut în scenariul galben sau roșu.

Vineri, numărul școlilor din scenariul verde a scăzut cu 28 față de joi, când erau 12.981 de școli complet deschise.

În schimb, a crescut numărul școlilor din scenariul galben (cu 16 mai multe vineri decât joi, când erau 4.375) și numărul școlilor din scenariul roșu, complet închise (cu 12 mai multe vineri decât joi, când erau 300).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult