Acasa Bancul zilei Copiii în tabără

Copiii în tabără

scris de Z.V.
22 afisari

Draga mami şi tati,
Ghidul nostru ne-a spus să scriem acasă ca poate aţi văzut la televizor inundaţia şi sunteţi îngrijoraţi. Suntem bine. Apa a luat doar un cort şi doi saci de dormit. Din fericire, nimeni nu s-a înecat pentru ca eram toţi pe munte şi îl căutam pe Cristi. A, da, sun-o pe mama lui Cristi şi spune-i ca totul e bine.
Cristi nu poate scrie pentru ca şi-a rupt mâna. Am mers şi eu cu unul dintre jeep-urile Salvamont. A fost super. Nu l-am fi găsit niciodată în întunericul acela dacă nu fulgeră.
Ghidul nostru, Victor, s-a enervat foarte tare pe Cristi pentru ca a plecat fără să spună nimănui. Cristi zice ca i-a spus, dar era în timpul incendiului, aşa ca probabil n-a auzit.
Ştiai ca dacă pui benzină pe foc, canistra o să explodeze? Lemnul ud nu ardea, dar unul dintre corturi, da. Și hainele noastre la fel. Dănuț o să arate ciudat până îi creşte părul la loc. Ne întoarcem acasă sâmbătă dacă Victor reuşeşte să repare maşina. Nu a fost vina lui. Frânele mergeau bine când am plecat.
Victor spune ca la o maşină atât de veche ceva se strică mereu; probabil de asta nu are asigurare. Mie mi se pare o maşină mişto. Nu se supără dacă i-o murdărim, şi când e cald, ne lasă să stăm pe capotă ca să ne mai răcorim. Se face destul de cald, cu 13 oameni într-o maşină. Ne lasă să stăm şi în portbagaj până l-a oprit un poliţist.
Ghidul nostru e mişto. Îl învaţa pe Tudorel să conducă maşina pe drumurile de munte, unde nu e trafic. Tot ce vedem pe aici sunt camioane cu buşteni.
Dimineaţa asta, toţi tipii săreau în lac de pe stânci. Pe mine nu m-a lăsat, pentru ca nu ştiu să înot, iar Cristi avea mâna ruptă, aşa ca ne-a lăsat să mergem cu barca. A fost super.
Se pot vedea sub apă copacii rupţi de inundaţie. Victor nu e un scorțos ca ceilalţi ghizi pe care îi ştiu.

Ne-a lăsat să mergem fără veste de salvare. Trebuie să petreacă mult timp lucrând la maşină, aşa ca încercam să nu-i facem probleme.
Surpriză! Am primit toţi insigne pentru ca am trecut cursul de prim ajutor. Când Dănuț şi-a tăiat mâna cu toporul, am învăţat să coasem vene. Marius şi eu am vomitat, dar ghidul nostru zice ca era de la puiul stricat. Ne-a mai spus ca mâncarea din închisoare era şi mai rea. Mă bucur ca a ieşit de acolo. Zice ca acum a învăţat cum să facă lucrurile cum trebuie
Apropo, ce e un pedofil? Trebuie să plec acum. Mergem în oraş să ne trimitem scrisorile şi să cumpărăm vaselină. Nu vă faceţi griji. Suntem bine cu toţii.
Vă pupăm!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult