Acasa Bancul zilei Cum să păcăleşti Fiscul

Cum să păcăleşti Fiscul

scris de Z.V.
5 afisari

Un evreu nu îşi mai plătise impozitele de mult timp, găsind mereu metode de a păcăli fiscul. Într-o zi, primeşte o citaţie să se prezinte la sediul finanţelor pentru a da explicaţii privind impozitele. Panicat, se duce la un prieten care avusese aceleaşi probleme, să ceară un sfat. Prietenul îi zice:
-̶ Tot ce pot să îţi zic e să te îmbraci foarte rău, să te duci cu hainele rupte, pantofii dezlipiţi, murdar şi nebărbierit; astfel, celor de acolo o să li se facă milă de tine şi te lasă în pace.
Nemulţumit de sfat, evreul se duce şi la avocat, care îl sfătuieşte:
-̶ Important e să laşi impresia de putere şi siguranţă. Închiriază o limuzină, un smoking, un ceas Rolex de aur şi du-te. O să li se facă frică de tine şi te lasă în pace!
Tot nemulţumit, evreul decide să se ducă la rabin şi îi povesteşte totul:
-̶ Rabbi, prietenul mi-a zis să mă îmbrac prost, avocatul să mă îmbrac luxos, nu ştiu de cine să ascult.
Rabbi se gândeşte un moment şi zice:
-̶ Fiule, am să îţi spun o mică poveste care te va lămuri. A fost odată o fată tânără care trebuia să se mărite. Neştiind cum să se îmbrace în noaptea nunţii, ea s-a dus şi i-a cerut sfatul mamei sale. Aceasta i-a zis: Fata mea, îmbracă-te cu rochia veche a bunicii tale, cea neagră şi lungă, şi încheie-te până la gât, pune-ţi şi un batic în cap, astfel încât să nu ţi se vadă decât chipul. Nemulţumită, fata i-a cerut ajutorul celei mai bune prietene, care i-a zis: Îmbracă-te cu lenjerie sexy, parfumează-te, cumpără-ţi o rochie super scurtă şi totul va fi bine. Fiule, cred că povestea asta a mea îţi va fi de mare folos!
Nedumerit, evreul întreabă:
-̶ Bine, Rabbi, dar nu înţeleg ce legătură are ceea ce tocmai mi-ai spus cu problema mea. Nu poţi fi mai clar?
-̶ Fiule, nu contează cum o te îmbraci, oricum o să te fută!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult