Acasa Bancul zilei Doctorul la consultații

Doctorul la consultații

scris de Z.V.
93 afisari

Un tânăr medic ajunge într-o mică localitate pentru a-l înlocui pe un confrate ce urma să se pensioneze. Plin de bunăvoină, medicul mai în vârstă îi propune celui tânăr să-l însoțească în ultimele sale vizite, pentru a se familiariza cu viitorii pacienți. La prima casă, femeia care locuia acolo li s-a plâns că are grețuri și se simte balonată. Fără să stea pe gânduri, medicul cel vârstnic i-a spus:
— Dumneata ai mâncat prea multe fructe. Ia tableta asta și te vei simți imediat mai bine!
După ce au părăsit respectiva locuință, tânărul se minunează:
— Domnule doctor, cum ai reușit s-o diagnosticați atât de repede și fără s-o consultați?!
— Nici nu trebuia, răspunse vârstnicul. După cum ai observat, am scăpat stetoscopul și, când m-am aplecat după el, am văzut în găleata de gunoi o grămadă de coji de banană. Am fost sigur că din pricina asta se simțea rău femeia.
— Oau! Extraordinar! Permiteți să încerc și eu trucul ăsta la următoarea casă?
Zis și făcut. Aici, femeia care i-a întâmpinat părea nesigură pe ea și a început să li se plângă că au părăsit-o puterile și se simte foarte extenuată.
— Munciți prea mult în folosul bisericii! Răriți activitățile parohiale și veți fi din nou în formă, ia recomandat tânărul medic.

— Colega, cred că diagnosticul dumitale este corect.
Cum ai ajuns la el?, îl întreabă medicul vârstnic pe cel tânăr, după ce au părăsit casa.
— Ei bine, după cum ai văzut, am scăpat și eu stetoscopul pe dușumea și, când m-am aplecat să-l ridic, am dat cu ochii de părintele paroh, care se 16afla sub pat!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult