Acasa Bancul zilei La un moment dat, Bula ajunge intr-o mare criza de bani

La un moment dat, Bula ajunge intr-o mare criza de bani

scris de Z.V.
6 afisari

La un moment dat, Bula ajunge intr-o mare criza de bani. Se gandi sa mearga la vecinul lui evreu Itic si sa-i ceara 2 lei, ca imprumut pana la primavara. Itic il asculta atent, apoi ii zise:
-Bine, iti dau 2 lei imprumut pana la primavara, dar imi lasi toporul ca zalog si la primavara imi dai 4 lei inapoi, altfel nu ne invoim. E bine?
Mai de voie, mai de nevoie, intr-un final Bula se invoi. Lasa toporul ca zalog, ia banii si da sa plece.
Insa Itic il striga:
-Bai Bula! Ia fi atent la mine, la ce m-am gandit. La primavara stiu ca o sa-ti fie greu sa-mi dai inapoi cei 4 lei, intrucat iarna e lunga si grea, asa ca stii ce? Ia da tu acum 2 lei inapoi si la primavara nu iti mai raman de dat decat 2 lei, ce zici, o sa-ti fie mai usor?
Bula se gandi putin si recunoscu ca Itic are dreptate, si ca e un vecin adevarat, asa ca se invoi, ii dete inapoi cei 2 lei si pleca acasa, ceva mai usurat.
Insa pe drum tot calcula:
-Hmm! Bani tot nu am, topor nu mai am, insa m-am ales cu o datorie de 2 lei, si totusi …… nu a fost nimic in neregula…

MORALA: Acelas Itic ne-a dat si noua, Romaniei, imprumut de atatea ori, numai ca acum se numeste FMI!

4 comentarii

urbos 17-02-2012 - 01:12

Problema e ca nu Romania a facut afecerea asta, ci un ticalos, pe numele lui, Traian Basescu.
D-aia Romania nu trebuie sa mai recunoasca angajamentele facute de acest gunoi, odata cu inlaturarea lui. Atat Basescu cat si FMI sint niste sarlatani, iar afecerile lor sint nule de drept. Basecu trebuie sa sfarseasca in puscarie(desi ar trebui spanzurat cu corzi de pian).

Dorin C. 17-02-2012 - 05:59

Ca bine le mai ziceti Z.V. ! Dar oare noi chiar avem nevoie de imprumut? Nu cumva ne este bagat pe git cu forta? Ca la gisca ce e indopata? Oare nimeni nu observa ca toate tarile au datorii? De ce? Tari bogate, cu economii puternice, au datorii. Oare o tara ca Italia, de ce o fi avind aproape 2000 de miliarde dolari datorie? Franta cam la fel. Am auzit ca pina si Japonia are datorii. Ce sa mai vorbim de noi sau de greci, spanioli, portughezi, islandezi, irlandezi etc. USA are vreo 17000 de miliarde datorii. Hai explicati un pic care e „secretul” cu asa ceva si lasati bancul cu Bula.

REMI 17-02-2012 - 11:45

Nu e nici un secret.Statele sunt datoare la popoare(firme,corporatii,zi-le cum vrei).Sau mai bine zis la o parte din populatia unui stat(bancherii,bogatasii).Aceste datorii le-au facut statele prin reprezentantii lor alesi(politicienii).De ce?Pt.ca popoarele au vrut sa traiasca mai bine decit si-ar fi permis !!!Vecinul tau tembel,care sta la 2 camere confort redus ,fara balcon,de ce si-a luat BMW?De timpit,dar si pt.ca banca ia dat ….Pt.ca banca vrea sa-i ia casa…..Deci ajungem la explicatia crizei economice data de cei mai destepti oameni ai planetei: LACOMIA BANCHERILOR .sI COMPLICITATEA POLITICIENILOR. PA si sa fii iubit.Semnat:Unul care nu a luat niciodata nici un ban cu imprumut…..Decit de la rude sau prieteni,nu banci,CAR sau alte timpenii….

प्रिंस Parpanghel Carpathians 17-02-2012 - 16:01

CLASIC si INCONFUNDABIL marca z.v …ca !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult