Acasa Bancul zilei Rai vs. Iad

Rai vs. Iad

scris de Z.V.
82 afisari

Un om bun ajunge în Rai. Îşi primeşte aripioarele, primeşte un loc pe un norişor pufos, harfa în mina şi începe viaţa în Rai: toată ziua apa face pic-picpic, albinuţele biz-biz-biz, pasarelele cip-cip-cip.
O zi, două, trei, o săptămână, două, o lună, două…Plictiseală! „Hai să dau o raită pe-aici.” Vede la avizier: „Sejur în Iad – 5 zile – 5.000 $”.
Plăteşte pe loc, e suit în autocar şi după o oră ajunge la poarta Iadului. Se deschid porţile şi apar cinci tipe superbe. Petrece omul cinci zile de vis, numai nebunii şi distracţii.
Dar se temină şi omul se întoarce în Rai, pe norişorul lui pufos, apa pic-pic-pic, albinuţele biz-biz-biz, pasarelele cip-cip-cip. O zi, doua, o săptămână, doua, trei, o lună. „Gata! Aşa nu se mai poate. Mă duc să-mi fac actele de transfer în Iad!”

După o săptămână primeşte actele, se suie în autocar şi ajunge la porţile Iadului. Se deschid porţile şi apar cinci tipi musculoşi care îl leagă şi-l bagă în cazanul fierbinte. Omul nu mai înţelege nimic.
Trece pe-acolo Satana şi omul îl întreabă cum cu o săptămână înainte a fost super şi acum e groaznic, la care Satana îi răspunde:
— Asta-i diferenţa dintre turist şi emigrant!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult