Acasa Breaking News 151 de ani de la Unirea Principatelor Romane

151 de ani de la Unirea Principatelor Romane

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Aceia care ”vorbesc de autonomii teritoriale, in mod categoric nu inteleg deloc ca unitatea este in sufletul romanilor”. ”Par copilaresti sau lipsite de substanta aspiratiile politicienilor care ar vrea sa vada intr-un fel sau altul unitatea statului roman (…). Poporul roman si-a dat jertfa de sange in Razboiul de Independenta de la 1877. Poporul roman si-a dat jertfa de sange in Primul Razboi Mondial. As spune ca toate marile evenimente care au dus la constituirea statului unitar roman au fost platite de popor”, a afirmat Traian Basescu, duminica, cu ocazia implinirii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Romane: Moldova si Tara Romaneasca.


Potrivit Agerpres, la Iasi, sarbatoarea a fost marcata printr-un ceremonial militar si religios. La manifestare participa presedintele Traian Basescu, presedintele Senatului si al Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, senatori si deputati, reprezentanti ai Patriarhiei, Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, reprezentanti ai administratiilor publice locale si judetene, istorici. „Va asigur ca voi fi un sustinator fara rezerve al initiativei primarului (n.r. – Gheorghe Nechita) ca ziua de 24 Ianuarie sa fie o zi de sarbatoare nationala”, a spus presedintele in cadrul discursului rostit in Piata Unirii.
Prezent la manifestarile de la Iasi, presedintele Senatului si al PSD, Mircea Geoana, a declarat ca politicienii de la Bucuresti trebuie sa puna in practica sentimentul de Unire si sa renunte de 24 Ianuarie la discursurile festiviste. El a aratat ca numai daca vor actiona uniti, politicienii si demnitarii romani de la Bucuresti nu se vor putea achita de obligatia morala, politica, si istorica asumata fata de Moldova la 1859, dar si de rolul de avocat al Republicii Moldova.
La Bucuresti, Patriarhia Romana a marcat evenimentul prin oficierea unui serviciu religios si depuneri de coroane de flori la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza din partea Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, a prim-ministrului, Emil Boc, a ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea. De asemenea, au fost depuse coroane de flori din partea din partea Ministerului Public, a Institutiei Avocatul Poporului, a Curtii de Conturi, a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, a Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Retragere si in Rezerva ”Alexandru Ioan Cuza”, a Asociatiei Ofiterilor in Rezerva din România, a SRI si SIE, a Primariei Municipiului Bucuresti, a Primariilor Sectoarelor 2, 3, 4 si a Prefecturii.

 

0 comentariu

roxana 16-06-2010 - 01:27

interesant pictor, dar n-am auzit niciodata de el. Oricum informatiile tale sunt excelente. Multumesc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult