Acasa Breaking News 21 Decembrie, de doua decenii in coasta lui Ion Iliescu

21 Decembrie, de doua decenii in coasta lui Ion Iliescu

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Asociatia 21 Decembrie 1989 aniverseaza marti 20 de ani de la infiintare. ‘’In prag de aniversare, suntem pe cale sa obtinem mult asteptatele documente secretizate de autoritatile statului timp de 20 de ani privind Revolutia romana’’, spun membrii asociatiei.


‘’Am luptat si luptam de 20 de ani cu speranta de a se face dreptate eroilor din Decembrie 1989, trebuie sa fim demni de sacrificiul lor, a comunicat Asociatia. Precizam ca liderul revolutionarilor de la 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, continua greva foamei in semn de protest fata de autoritatile romane care nu respecta integral decizia CEDO de a preda Asociatiei toate documentele din dosarul Revolutiei. In cuvinte simple, revolutionarii vorbesc despre ei: ‘Ne-am nascut in fapt in 21 Decembrie 1989, pe caldaramul perimetrului Pietei Universitatii, locul unde am iesit cu totii avand in suflet dorinta imensa de libertate.

 

Din pacate, unii dintre noi nu au mai apucat sa guste aceasta libertate, fiind rapusi de fortele criminale ale regimului comunist (…) Cei care au avut sansa sa supravietuiasca si sa ramana in lupta au infruntat fortele de represiune comuniste, pana la ocuparea sediului Comitetului Central – simbolul Partidului Comunist Roman si alungarea dictatorului Nicolae Ceausescu. In 22 Decembrie, pentru cateva ore, in noi s-a dat lupta intre simtamantul profund de libertate si durerea proaspata, sfasietoare din suflete pentru pierderea celor ucisi in ziua dinainte, chiar sub ochii nostri(…)

In doar cateva ore, comunistii, disperati de pierderea controlului autoritar cu care ne tinusera in negura timp de 45 de ani, s-au regrupat, impartind armele adunate de noi si distribuind munitia fara numar si fara masura, iar la adapostul intunericului au declansat diversiunea securisto-terorista, semanand teroarea si moartea. Desi ne-am dezmeticit repede, din pacate, nu am putut impiedica genocidul care a urmat. Din nou, moarte, lacrimi si multa suferinta pentru noi si, din pacate, pentru intregul popor. Complet nestiutori, am avut puterea insa sa ne organizam, desi ne cunosteam prea putin in comparatie cu ei – in principal cei peste 270.000 de activisti comunisti. Am profitat de dreptul castigat de a ne naste legal si la 9 februarie 1990, in memoria acelei zile istorice a luat fiinta juridica Asociatia 21 Decembrie 1989’’. Potrivit lui Teodor Maries, la aniversare au fost invitati presedintele Romaniei, Traian Basescu, primul ministru Emil Boc, ministri, parlamentari, secretari de stat, personalitati ale societatii civile si reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, care au confirmat prezenta.

0 comentariu

briel 18-06-2010 - 16:55

Rusia merge pe principiul „eu te-am facut, eu te omor” – are drepturi depline de autor.

„ati aratat cu degetul spre o mostra de abordare schizofrenica din partea Rusiei” – asa e corecta traducerea

usla 19-06-2010 - 02:07

Cine vorbeste de abordari schizofrenice ! Hahahahahaha! Dar foamea de petrol creste pe zi ce trece, iar muntii de arme si cohortele de mutanti care le utilizeaza TREBUIE sa aduca acest petrol, strict necesar huzurului poporului superior….Mai ales ca, in Golful Mexic nu s-a oprit hemoragia….Gata ca ma enervez !

gemenaru 19-06-2010 - 08:27

….si daca re-ai enervat,nu o sa mai ai orgasm la actele tale sexuale?????
Ai anumite afinitati fata de mai marele profet al Islamului,si a jigodilor barbariei islamice?

EMIL 19-06-2010 - 17:04

Se supara idio tii jid a ni? Si vorb (scriu) indecent in comentarii? Jigodii sunt ji d o vii si slugile lor, printre care si „romii”!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult