Acasa Breaking News UPDATE: A inceput Congresul PNL

UPDATE: A inceput Congresul PNL

scris de Ziua Veche
2 afisari

.

UPDATE

@Calin Popescu Tariceanu l-a acuzat pe Crin Antonescu de comportament nedemocratic, criticand statul pe care acesta ar vrea sa-l impuna, dar si programul sau prezidential. Discursul fostului premier a fost intampinat cu aplauze.

@“Am asistat la o pledoarie in favoarea unui sistem pe care (n.r. – Antonescu) il critica. Oamenii se schimba, dar nitica consecventa trebuie. Altfel riscam sa fim priviti precum Mircea Geoana la recentul congres, cand promitea multe lucruri la mai multe persoane si nu se putea tine de cuvant. La fel a facut si cu mine in 2008, cand am convenit sa punem PD-L în opozitie, desi ei batuseră palma”, a spus fostul lider al partidului.

 @“Toate cuvintele care s-au spus despre statut aveau intentia sa va convinga ca e democratic. Poate fi calificat oricum, numai democratic nu. Daca acest tip de statut ar fi functionat in PNL, astazi Crin Antonescu nu ar fi putut să fie presedintele PNL, pentru ca nu ar fi trecut de incapatanarea lui Theodor Stolojan, eu nu as fi ajuns presedinte sau vicepresedinte al PNL, pentru ca nu eram in gratiile sefilor”, a mai spus Tariceanu.

UPDATE

@Liderul PNL a explicat ca nu este un suporter al votului pe lista, pe care il propune in motiunea de modificare a statutului, dar ca un vot uninominal ar duce la negocieri.

 @“Stiu ca votul pe lista este antipatic celor mai multi dintre noi, in principiu si mie. Suntem suficient de maturi ca sa stim ca folosim cu usurinta conceptul de dictatura, de democratie si de uninominal. Tipul de vot uninominal al conducerii partidului ar duce la negocieri legale, statutare, care conduc insa la amputarea ideii de uninominal pur”, a spus Crin Antonescu.

 @“Sunt liberal in primul rand fiindca nu pot suporta colectivismul. Colegii din Biroul Permanent al PNL vor forma o echipa, o conducere colectiva, dar deloc automat colectivista”, a mai explicat fostul candidat la prezidentiale. 

Congresul PNL a inceput cu un discurs al presedintelui Crin Antonescu, in care acesta a prezentat proiectul sau de modificare a statutului partidului si motivatia convocarii unei adunari extraordinare. “Alegerile prezidentiale de la finele anului trecut au insemnat sfarsitul unui ciclu politic. Si era nevoie de un bilant. Atunci cand am fost investit presedinte al PNL, m-am angajat ca voi candida la presedintia Romaniei si mi-am promis ca voi castiga. Asumand obiectivul de a da Romaniei un alt presedinte, PNL ar fi putut sa vina la guvernare. Nereusita primului obiectiv a condus la nereusita celui de-al doilea. Imi parea normal sa convocam un congres in care functia de presedinte sa fie pusa din nou in discutie. In al doilea rand, PNL a avut la finele anului trecut si mai are de facut optiuni fundamentale, de natura strategica. Le vom vedea astazi si maine, enuntate si asumate de lideri ai partidului. In al treilea rand am avut o motivatie personala, pentru ca vreau sa supun acestui congres un proiect politic complex, care presupune modificari serioase de statut”, a spus Antonescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult