Acasa Breaking News Adrian Nastase i-a acuzat la Inalta Curte pe “procurorii presedintelui”

Adrian Nastase i-a acuzat la Inalta Curte pe “procurorii presedintelui”

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Liderul PSD Adrian Nastase a comparut la ora pranzului in fata judecatorilor Inaltei Curti, in dosarul penal in care a fost trimis in judecata de catre DNA pe baza unui denunt formulat de afaceristul Genica Boerica. In acest dosar, DNA l-a acuzat pe Nastase ca in perioada cand era prim-ministru, i-ar fi asigurat lui Ioan Melinescu, printr-o hotarare de guvern, numirea in functia de presedinte al Oficiului National de Prevenire si Combaterea Spalarii Banilor, in schimbul accesului la un dosar avand ca obiect o tranzactie suspecta, de 400.000 de dolari in contul sotiei sale, Dana Nastase (vestitul caz al “matusii Tamara”). Melinescu a fost si el acuzat de sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mită si divulgare de informatii.

Procesul s-a amanat pentru 16 aprilie 2010, dupa ce avocatul Ion Cazacu, care il reprezinta pe Ion Melinescu, a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate vizand legea de functionare si organizare a DNA.

Adrian Nastase a declarat la proces ca acuzatiile aduse impotriva sa sunt “niste mizerii”. Intr-un material scris difuzat jurnalistilor prezenti la proces, Nastase a aratat: “Dupa alegerile din 2004, procurorii sustinuti de actualul presedinte au deschis impotriva mea peste 20 de dosare, cu tot felul de acuzatii aberante. Pe rand, acuzatiile s-au retras si au ramas in prezent doar trei: cea referitoare la termopane, cea referitoare la cazul Melinescu si cea referitoare la cheltuielile din campania electorala din 2004. In ce priveste dosarul Melinescu, acesta se rezuma pe scurt la urmatoarele: la inceputul anului 2006, Genica Boerica, aflat la acea data in inchisoare (mentionez ca arestarea s-a produs in timpul mandatului meu in octombrie 2004) a facut denunt. In acel denunt ma acuza ca i-as fi promis lui Ioan Melinescu numirea in calitate de presedinte al ONPCSB in schimbul accesului la un dosar. Ulterior, dl Boerica a si recunoscut la un post tv ca a facut acest denunt strict pentru a obtine punerea sa in libertate (…) acuzarea mea se face doar pe baza declaratiilor halucinante ale uni personaj – Genica Boerica, cunoscut procurorilor din numeroase dosare penale in care era acuzat si a carui credibilitate a fost pusa sub semnul intrebarii chiar de catre probele administrate (…) din mai 2006 si pana in prezent, procurorii instigati de adversarii mei politici nu au putut sa dovedeasca nimic din minciunile lansate impotriva mea. Mai mult, probatoriile intocmite de acesti procurori au fost constatate ca fiind nule de catre 12 judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sanctionandu-se astfel modul ilegal in care au fost intocmite (…) in aceste zile, la multe luni distanta dupa votul din Parlament, la aproape patru ai de la deschiderea acestui dosar, procurorii (intamplator este vorba de procurorul Paul Dumitriu, fost consilier personal al Monicai Macovei) au finalizat rechizitoriul impotriva mea. In instanta sunt convins ca voi obtine un verdict favorabil. Este un dosar care a inceput politic, a avut miza si obiective politice si, iata, ajunge in instanta tot intr-n moment politic. Nu sunt vinovat de acuzatiile care mi se aduc”.

0 comentariu

Viorica Ianc 29-06-2010 - 15:33

Pot scrie pentru toti Petrii si Pavelii (Petra,
Petronela, Paulina, Paula) !!!
La Multi Ani !
Si suntem in vara plina, calduroasa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult