Acasa Breaking News Alocatiile se vor acorda in functie de veniturile parintilor

Alocatiile se vor acorda in functie de veniturile parintilor

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Un proiect de act normativ prin care alocatiile de stat pentru copii sa nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari a fost initiat de Ministerul Muncii, a declarat vineri ministrul Mihai Seitan, informeaza Mediafax.


El a precizat ca nu a fost inca stabilit plafonul de la care alocatiile sa nu mai fie date. Seitan a mai spus ca ministerul intentioneaza sa plafoneze si acordarea tuturor prestatiilor sociale, astfel incat doar persoanele care au realmente nevoie de ajutor sa beneficieze de acesta.

 

Referitor la plata alocatiei de stat, Seitan a precizat ca exista un anumit buget in care ministerul trebuie sa se incadreze, iar, pe de alta parte, programul de guvernare prevede majorarea alocatiei de stat pentru copii, lucru care nu ar fi posibil.

La randul sau, secretarul de stat pe asistenta sociala din Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a declarat ca exista un grup care lucreaza la un proiect de act normativ privind alocatia pentru copii, urmand ca aceasta sa fie regandita, astfel incat banii „sa mearga doar acolo unde este cazul” .

In acest context, grupul de lucru analizeaza posibilitatea neacordarii alocatiei pentru copiii care provin din familii instarite, astfel incat sa poata fi majorat cuantumul alocatiei primite de copiii care provin din familiile sarace.

Nedelcu a spus ca, deocamdata, nu a fost stabilit plafonul de la care se va elimina acordarea acestei prestatii. Ea a mai adaugat ca grupul de lucru analizeaza si posibilitatea de a uni alocatia de stat pentru copii cu cea complementara si cu cea monoparentala, astfel incat sa fie acordata o singura prestatie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult