Acasa Breaking News Ambasada SUA a multumit Romaniei pentru suplimentarea numarului de militari din Afganistan

Ambasada SUA a multumit Romaniei pentru suplimentarea numarului de militari din Afganistan

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

Militari romani in Afganistan (Foto: mapn.ro)Ambasada Statelor Unite ale Americii a multumit Romaniei pentru suplimentarea contingentului din Afganistan cu un numar de 600 de soldati.


CSAT a analizat si a aprobat joi Planul intrebuintarii fortelor si mijloacelor Armatei Romaniei ce vor fi puse la dispozitie in anul 2010 pentru a participa la misiuni de aparare colectiva, in sprijinul pacii, de asistenta umanitara si de tip coalitie, in afara teritoriului statului roman.
Astfel, CSAT a aprobat o suplimentare cu 600 de militari a fortelor care actioneaza in teatrul de operatii din Afganistan, numarul maxim al acestora putand sa ajunga la 1.798 militari. In anul 2010, Armata Romaniei va putea participa la misiuni in afara teritoriului statului cu un efectiv de 3.753 militari, forte dislocate, 2.342 militari, si forte dislocabile la ordin, 1.411 militari.
“Astfel, Romania va avea aproape 1.800 de soldati in Afganistan. Admiram profesionalismul, excelenta indeplinire a indatoririlor si abnegatia extraordinara a trupelor romane si apreciem sacrificiile lor”, se precizeaza intr-un comunicat al Ambasadei SUA.
“Romania a fost unul dintre cei mai de incredere si mai loiali parteneri in Afganistan in misiunea cruciala a NATO de lupta impotriva extinderii terorismului si de sprijinire a eforturilor poporului afgan de constructie a unei natiuni pasnice si democratice.
Suntem profund recunoscatori poporului roman”, se precizeaza in incheierea comunicatului citat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult