Acasa Breaking News ANAF a aprobat 413 de cereri de amanare la plata a datoriilor firmelor catre stat

ANAF a aprobat 413 de cereri de amanare la plata a datoriilor firmelor catre stat

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a primit pana sfarsitul lunii ianuarie 660 de cereri de amanare la plata a obligatiilor fiscale ale companiilor la stat, pana in prezent, fiind aprobate 413 de solicitari, pentru o valoare totala de 210 milioane lei (50 milioane euro), a declarat vineri, pentru Mediafax, presedintele ANAF, Sorin Blejnar.


Potrivit lui Blejnar, cele mai multe companii au cerut derogare de la plata obligatiilor fiscale pentru o perioada de sase luni , in baza Ordonantei de Urgenta 92/2009, care da posibilitatea firmelor sa amane achitarea datoriilor ca urmare a efectelor crizei financiare internationale. Potrivit ordonantei, firmele pot amana plata datoriilor numai pentru restantele acumulate dupa 30 septembrie 2008, pe fondul crizei financiare si daca anterior acestei date au achitat la timp obligatiile. Produsul Intern Brut a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut o scadere de 1,5%, in termeni reali, comparativ cu trimestrul trei, astfel ca economia Romaniei nu a iesit inca din recesiune, pe întreg anul 2009 declinul fiind de 7,2%.

 

0 comentariu

limbriculponta 21-06-2010 - 06:29

In general nu vede nimic in politica

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult