Acasa Breaking News ANI cere demiterea lui Mircea Dinescu de la CNSAS

ANI cere demiterea lui Mircea Dinescu de la CNSAS

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Agentia Nationala de Integritate a comunicat, marti, ca actul de constatare a starii de incombatibilitate a lui Mircea Dinescu ca membru al Colegiului CNSAS, emis de ANI in 3 februarie, a ramas definitiv pentru ca Dinescu nu a l-a contestat in termenul legal. Pe cale de consecinta, ANI cere Parlamentului demararea procedurilor pentru revocarea din functia de demnitate publica a lui Mircea Dinescu. 

‘’Actul de constatare a starii de incompatibilitate a domnului Mircea Dinescu, membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, emis de catre Agentia Nationala de Integritate la data de 03.02.2010, a ramas definitiv, potrivit prevederilor art. 50, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicata.

Curtea de Apel Bucuresti a comunicat la data de 22 februarie 2010 faptul ca domnul Mircea Dinescu a contestat in termenul legal, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a domnului Mircea Dinescu’’, a comunicat, marti, ANI. Inspectorii de Integritate arata ca ‘’ In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie la curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in a carei circumscriptie locuieste”, potrivit art. 48, alin. (2) din actul normativ mentionat anterior. Precizam ca ANI a constatat, in baza prevederilor Legii 144/2007, republicata, faptul ca Mircea Dinescu se afla, incepand cu data de 27.03.2006, in stare de incompatibilitate, intrucat detine simultan atat calitatea de membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S.), cat si functia de administrator al unor societati comerciale.

In conformitate cu prevederile art. 99, alin. (1), lit. l) din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, membrilor Colegiului CNSAS li se aplica regimul incompatibilitatilor prevazut pentru ministri si, respectiv, secretari de stat. Potrivit dispozitiilor art. 84, alin. (1), lit. c) si alin. (2) din Legea nr. 161/2003, functia de membru in cadrul CNSAS este incompatibila cu functia de administrator la societatile comerciale.

Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie…”

‘’Actul de constatare ramas definitiv se va transmite celor doua Camere ale Parlamentului pentru indeplinirea si aplicarea prevederilor legale, respectiv demararea procedurilor privind revocarea din functia de demnitate publica a domnului Mircea Dinescu’’, a comunicat ANI. Saptamana trecuta, Mircea Dinescu a declarat ca nu va contesta decizia ANI, ulterior el revenind asupre deciziei, cu precizarea ca de acest demers ‘’se vor acupa reprezentantii Directiei juridice a CNSAS’’. Marti, am incercat sa luam un punct de vedere de la Mircea Dinescu in legatura cu cele comunicate de ANI insa acesta nu a putut fi contactat.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult