Acasa Breaking News Asprina trateaza cancerul

Asprina trateaza cancerul

scris de Ziua Veche
3 afisari

Noi studii arata ca supravietuitoarele unui cancer de san care au luat aspirina dupa terminarea tratamentului conventional post-operator au avut o rata a mortalitatii ori a metastazelor redusa la jumatate fata de cele care nu au luat aspirina. Se stia ca celulele canceroase produc mai multe substante chimice inflamatoare decat celulele normale, dupa cum erau cunoscute si proprietatile anti-inflamatoare ale aspirinei.

 Dar este pentru prima data cand s-a facut legatura intre consumul de aspirina si controlul cancerului de san, ori, mai nou, si de colon. Parerile medicale sunt impartite, unele atentionand asupra pericolului consumului preventiv de aspirina ori a inlocuirii tratamentului chimioterapic cu aceasta. In America, multe din cele peste doua milioane de operate de cancer la san iau zilnic o doza scazuta de aspirina. Insa studiile sunt departe de a fi acoperit toate posibilele influente ale acestui obicei.

Teste pentru cancer

Curand vom putea cumpara de la farmacii kit-ul pentru depistarea mai multor boli, printre care si cancerul de san sau de prostata prin analiza fluidelor corporale. Detaliile tehnice sau principiul in baza caruia functioneaza sunt oarecum complicate pentru un profan. Important este ca datorita unui senzor acustic rezonant, mai mic decat diametrul unui fir de par, poti afla imediat, ca la testul de sarcina, daca esti sau nu bolnav, fara sa mai treci prin perioada de asteptare a rezultatelor altor metode de investigatie, invazive, precum biopsia. In afara avantajului diagnosticarii rapide, acest senzor va face parte dintr-un dispozitiv mai complex care va putea fi folosit si in spitale la imbunatatirea ingrijirii medicale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult