Acasa Breaking News Atena: Ministerul Finantelor, sub asediul protestatatilor

Atena: Ministerul Finantelor, sub asediul protestatatilor

scris de Ziua Veche
0 afisari

Ample miscari de protest fata de pachetul de masuri de austeritate adoptat de guvernul elen pentru a reduce uriasul deficit al tarii si datoria publica au loc in capitala Greciei, transmite BBC, preluat de Rador. Angajatii din sectorul public au demonstrat in fata Ministerului de Finante din Atena, pe care l-au luat cu asalt. Demonstratii de protest s-au desfasurat si in fata palatului prezidential, unde au avut loc ciocniri intre protestatari si fortele de politie. De asemenea, potrivit Mediafax. trei sute de manifestanti comunisti din cadrul Frontului luptei sindicale (Pame) au ocupat joi sediul Ministerului de Finante. 

Noile masuri, proiectate pentru a economisi aproximativ 6,5 miliarde de dolari si pentru a reduce deficitul bugetar cu 4% in acest an, includ inghetarea salariilor si a pensiilor, precum si cresterea TVA-ului si reducerea salariilor din sectorul serviciilor publice. Potrivit masurilor anuntate, bonusurile acordate pentru concedii in sectorul public vor fi eliminate, TVA-ul urmeaza sa creasca cu 2%, iar taxele vamale pentru combustibil, alcool si tigari vor creste, de asemenea. Sindicatele sustin ca reducerile sunt nedrepte si unilaterale si au facut apel la continuarea actiunilor de protest.

0 comentariu

Tzepesh 03-07-2010 - 06:39

…iar scopul NATO era apararea impotriva Rusiei, Acu nu-ti mai dai cu presupusul, domnule Gittenstein? sa stim si noi pe ce picior dansam!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult