Acasa Breaking News Azi se alege viitorul sef al Inaltei Curti

Azi se alege viitorul sef al Inaltei Curti

scris de Ziua Veche
23 Afisari

.Interviuri febrile la CSM. Patru candidati pentru postul de presedinte al Inaltei Curti sunt audiati de Sectia de judecatori a CSM pentru alegerea celui care va fi propus Presedintelui Romaniei pentru numirea in functia de sef al instantei supreme.


Initial, in cursa s-au inscris cinci candidati, cu totii judecatori supremi, asa cum cere legea: Gabriela Victoria Barsan – presedinta Sectiei de contencios-administrativ al Inaltei Curti; Elena Carcei; Danut Cornoiu; Rodica Aida Popa si Livia Doina Stanciu. Unul dintre candidati a anuntat insa, pe ultima suta de metri, ca se retrage din competitie. Victoria Barsan (sotia judecatorului roman de la CEDO de la Strasbourg) a motivat CSM ca intelege sa renunte din cauza pozitiei ei de sefa a sectiei de contencios-administrativ, sectie care judeca orice contestatie formulata impotriva unei hotarari a CSM si ca, din acest punct de vedere, considera ca s-ar afla intr-o oarecare pozitie de incompatibilitate. Cel putin acesta este motivul oficial anuntat, dupa cum ne-au informat surse din CSM. Ce se ascunde in spatele acestei decizii este greu de spus, probabil ca Barsan a aflat ca nu va fi agreata de cei care au decizia, intrucat, la Sectia de contencios a Inaltei Curti, in ultimii ani, multe hotarari ale CSM au fost picate, unele intemeiat, insa altele vadit contra legii si chiar a bunului-simt (vezi cazurile procurorilor DNA si DIICOT carora li s-a acordat fara examenul cerut de lege gradul profesional maxim).

 

Dintre cei patru judecatori ramasi in cursa, Danut Cornoiu si Elena Carcei nu prea au sanse sa fie alesi de CSM. Cornoiu este etichetat drept omul lui Monica Macovei pentru episodul casei parintilor fostei ministrese – motiv pentru care a si fost sanctionat disciplinar si a pierdut sefia Sectiei civile a intantei supreme. Din informatiile noastre, Elena Carcei nu e prea bine vazuta la CSM din cauza faptului ca a avut obiectii la mai multe hotarari ale Consiliului. Astfel, in cursa reala raman judecatoarele Rodica Aida Popa (care conform pronosticurilor noastre are cele mai mari sanse) si Livia Doina Stanciu.

Amintim ca, anul trecut, CSM a ales un judecator pentru functia de presedinte al instantei supreme in persoana Lidiei Barbulescu, insa Traian Basescu a anuntat ca nu o va numi pe aceasta in functie.

0 comentariu

roxana 25-06-2010 - 17:44

Nu stiam de acest pictor. Alegerea ta este exceptionala. Multumesc pentru extraordinarul tau text.

io 26-06-2010 - 08:10

O prezentare buna, felicitari!
@ roxana, numai scrie ca nu stiai de tonitza ca nu pot crede

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS