Acasa Breaking News BNR a redus dobanda la 7%

BNR a redus dobanda la 7%

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat in sedinta de miercuri reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 7,0 la suta pe an, de la 7,5 la suta, incepand cu data de 4 februarie 2010.


De asemenea, BNR a decis si mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit. CA al BNR a analizat si aprobat Raportul trimestrial asupra inflatiei, document ce va fi prezentat publicului intr-o conferinta de presa organizata in data de 5 februarie 2010, cand va fi prezentat si calendarul sedintelor dedicate politicii monetare pe urmatoarele 12 luni.
Bogdan Baltazar, analist financiar, a declarat pentru Realitatea TV ca BNR a facut acest lucru pentru a ajuta creditarea. „Concluzia este ca in perioada urmatoare va continua scaderea dobanzilor la credite din partea bancilor”, a precizat si Radu Ghetea, presedintele Aociatiei Romane a Bancilor.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult