Acasa Breaking News Capitala s-a transformat in Venetia

Capitala s-a transformat in Venetia

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Bucurestiul a devenit azi dimineata lac artificial. Ploaia cazuta in primele ore ale diminetii si temperaturile mari care au topit zapada au transformat strazile din Capitala in adevarate rauri curgatoare.

Primii care au avut probleme cu apa de pe carosabil au fost soferii de la RATB, liniile 226 si 139 fiind deviate din cauza baltilor create si a masinilor parcate neregulamentar. In acest moment linia 139 circula pe Petre Ispirescu, iar 226 pe Soseaua Antiaeriana. Probleme au avut si vatmanii de pe tramvaiele care circulau pe Bulevardul Vacarescu, mai multe dintre ele ramanand blocate la primele ore ale diminetii. Tramvaiele 24 si 45 nu mai circula pe la Gara de Nord si au trasee deviate pe Vasile Parvan. In aceeasi situatie sunt si tramvaiele 8 si 23 care circulau in mod normal prin Calea Ferentari.

Conform Politiei Capitalei, 17 intersectii importante din Bucuresti sunt inundate in acest moment, traficul desfasurandu-se cu dificultate. Calea Dudesti-Posta Vitan, Bd. Eroilor-Bd. Eroilor Sanitari, zona Pescarus, Sf. Vineri-Bd. Coposu, Bd. Cantemir-Bd. Marasesti, Piata Cosbuc, Sos. Barbu Vacarescu-Bd. Lacul Tei, Bd. Regina Maria-Bd. Unirii, Sos. Colentina-str. D-na Ghica, Piata Romana, podul de la Opereta, Podul Eroilor, Bd. Aviatorilor-str. Modrogan, Podul Baneasa, Piata Kogalniceanu, Dristor-Camil Ressu si Camil Ressu-str. Liviu Rebreanu sunt arterele afectate de apa.

Ca si masinile sau tramvaiele, si oamenii au avut in aceasta dimineata dificultati in circulatie, acestia trebuind sa faca un adevarat slalom printre imensele balti de pe trotuar si din zonele pentru trecerea pietonilor. Chiar daca reusesc sa ajunga pe vreun refugiu pietonal sau statie pentru transportul in comun, calatorii se pot trezi cu toata apa din rigola pe haine, din cauza nesimtirii unor soferi care nu reduc viteza nici in aceste conditii meteorologice.

Oficialii din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti au activat deja comitetele locale pentru situatii de urgenta. Pompierii si angajatii de la ADP au primit ordin sa ii ajute pe angajatii Apa Nova sa desfunde gurile de canalizare pentru a elimina apa de pe strazi. “Apa Nova, dar si echipele ISU Bucuresti sunt pregatite sa intervina cu utilajele din dotare pentru a degaja carosabilul de apa acumulata, dar este nevoie de o colaborare intre institutii si de interventia firmelor de salubritate si a ADP-urilor de sector pentru a curati gurile de canalizare de zapada pentru a permite scurgerea apei in sistemul colector. Am informat autoritatile locale de inca de luni ca vor urma ploi si o incalzire a vremii si le-am solicitat sa curete rigolele si gurile de canalizare. Daca va fi nevoie, voi convoca Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta pentru a gestiona situatia aparuta. E important sa degajam strazile de apa, pentru ca aceasta sa nu intre in curtile sau in subsolurile caselor bucurestenilor. Nu ne confruntam inca cu o situatie de urgenta, dar trebuie sa ne asiguram ca situatia actuala nu devine una de urgenta”, a transmis, intr-un comunicat, Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

 

. 

Atanasoaei, a solicitat joi activarea Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta, aflate in coordonarea primarilor de sector. Apelul vine ca urmare a precipitatiilor sub forma de ploaie din ultimele ore, precum si a temperaturiilor crescute, care au determinat o topire accelerata a zapezii si inundarea carosabilului in unele zone din Bucuresti.

Prefectul Capitalei a cerut Primariei Generale, Primarilor de Sector prin ADP-uri, dar si Apa Nova si ISU Bucuresti sa colaboreze pentru degajarea de urgenta a gurilor de canalizare atat pentru eliberarea carosabilului de apa acumulata, cat si pentru a preintampina inundarea curtilor si subsolurilor locuintelor.

0 comentariu

briel 18-06-2010 - 14:23

Arbitrului spaniol i se va face un test de sanatate mintala; a scos 9 cartonase galbene si 1 rosu.

S-a lovit in bara de cateva ori, de ambele parti. Penalty-ul a fost acordat din cauza ca un jucator sarb a atins accidental cu varful degetelor balonul. Greu de observat, dar … asta e. Acelasi lucru s-a intamplat in meciul cu Ghana.

Sunt bucuros, am facut galerie sarbilor. Super !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult