Acasa Breaking News UPDATE: Catavencu se sparge

UPDATE: Catavencu se sparge

scris de Ziua Veche
3 afisari

.O parte din redactia Academiei Catavencu va parasi saptamanalul, nefiind de acord cu politica trustului patronat de Sorin Ovidiu Vantu, conform blogurilor zoso.ro si reportervirtual.roPotrivit acestora, directorul editorial, Doru Buscu, va ramane cu numele revistei si cu actiunile cumparate de la SOV, dar fara jurnalisti, demisionarii intentionand sa scoata o noua revista pe piata. Unul dintre “Catavenci”, Eugen Istodor, a fost primul care a confirmat plecarea, pe blog, dar a afirmat ca ramane alaturi de Buscu si colegii sai. “M-am nascut cu Catavencu si cu oamenii astia: Biju, Doru, Vulpe, Motoc, Toma, Mardale. Ramin cu ei. Raminem impreuna. Asta-i tot ce am de spus. Despre tradare nu prea am ce grai. Sa-si urmeze destinul”.

 

UPDATE 

Mircea Toma: “Prea multe tabuuri”

 

Mircea Toma a confirmat pentru ziuaveche.ro ca redactorii de la Academia Catavencu sunt in curs de a-si da demisia, pentru ca au acumulat prea multe frustrari si au pierdut independenta editoriala. Demisionarii au considerat ca s-a depasit pragul cenzurii, acumulandu-se “liste de tabuuri tot mai mari”, un exemplu fiind excluderea subiectului Rosia Montana din randurile revistei. Toma nu vede insa criza editoriala drept o consecinta a preluarii revistei de catre Sorin Ovidiu Vantu, considerand ca problemele au aparut treptat, pe parcursul mai multor ani, culminand in 2009, “an electoral si an de criza”. Propunerea unei noi reviste a venit din partea redactorilor, dar “seniorii”, cu exceptia lui Toma, au intampinat cu ostilitate ideea. “Noua revista e tot un Catavencu. Acelasi spirit, aceeasi tema, dar fara cenzura”, a explicat jurnalistul.

 

0 comentariu

sorge 29-06-2010 - 16:29

Am 3 hectare de pamint in Oltenia ,pe care mama le a dat in arenda acum 15 ani .
Conform contractului primim valoarea a 700 kg de griu ,sau griul ,la alegere .
Am fost sa vad griul acum vreo 10 zile ;mergind cu trenul m am uitat pe toate cimpurile unde am vazut griu gata de recoltat .[recoltarea se face in iunie ].
Nu era nici un pic culcat ;desigur ,arendasul m a asigurat ca o multime de griu este culcat in urma ploilor .
Acesti manageri pe pamintul altora au 2 interese prioritae :
I-sa micsoreze din vorbe productia pt a plati cit mai putin catre propietar ;
II-crearea unui surplus de griu ,care il va vinde la negru numai pt buzunarul lui.
Inclusiv, toate fabricile de panificatie sint interesate sa cumpere griu curat ,fara nici o taxa pe el .
Liga Producatorilor Agricoli se poate numi Liga Excrocilor cu Patent .
Nu cred ca exista o ocolire mai mare a Fiscului decit in Agricultura romana .
Am vorbit si anul trecut si a ramas cum am vorbit .
AMIN !!!!

gili 29-06-2010 - 19:45

sorge …

Corect , numa ca daca astfel de reportaje nu trebuie facute di birou , nici din tren nu prea marge , n’asa?
Situatia este mult mai grava …
Spicul a inceput de multisor sa se inegreasca , adica incepe sa mucegaiasca , iar griul rezultat in urma recoltarii nici de porci nu o sa fie bun , ca de panificatie nu e cazul sa mai vorbim .
Asisderea rapita care si-a umplut cu apa capsulele , crapa si imprastie saminta … Daca o mai lasa 3-4 zile nici nu mai e nevoie sa recolteze si nici sa semene pentru anul viitor …

PS
Asta e un „reportaj” scris de unu care sta pe cimp toata ziua …
Ma rog in ultimul timp nu prea , ca n-are ce sa caste gura la ploaie .

Europeanuul 29-06-2010 - 19:55

creste, in Europa Centrala. Cand inundatii, cand seceta.Anul trecut citisem o statistica facuta de Cargill, in aceasta zona a Europei numai un an din 3 e considerat un an bun.

AGRO 30-06-2010 - 13:21

graul se recolteaza in iulie in iunie orzul si orzoaica miristele dupa recoltare arata la fel . evaziune este peste tot .si nu seva face nimic din pacate oricum marea majoritate a productie pleaca in port la constanta asa a fost cu rapita si orzul la fel seva intampla si cu graul

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult