Acasa Breaking News Comisia Europeana nu va bloca fondurile pentru agricultura destinate Romaniei

Comisia Europeana nu va bloca fondurile pentru agricultura destinate Romaniei

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Comisia Europeana nu va bloca fondurile Romaniei pentru agricultura si nici alte fonduri destinate tarii, a declarat, vineri Johan Reyniers, ofiterul de presa al comisarului pentru agricultura, Dacian Ciolos, dupa ce acesta a trimis o scrisoare Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, de la Bucuresti, in care cere remedierea deficientelor in functionarea Sistemului Integrat prin care APIA acorda subventii europene in sectorul agricol, transmite Agerpres.


Scrisoarea „nu se refera la blocarea fondurilor pentru agricultura sau a altor fonduri destinate Romaniei. Scrisoarea subliniaza probleme care nu au fost inca rezolvate si care constituie o preocupare atat pentru Comisia Europeana cat si pentru comisarul Ciolos, avand in vedere ca gestiunea corecta a fondurilor europene pentru agricultura este o prioritate a mandatului sau”, a subliniat Johan Reyniers.
„Comisarul Ciolos a transmis o scrisoare Guvernului Romaniei pe data de 16 februarie 2010, in care se arata ca este important ca Romania sa finalizeze implementarea unui plan de actiune initiat la mijlocul anului 2009. Planul cuprinde masuri de remediere a deficientelor in Sistemul Integrat de Administrare si Control din cadrul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura pana in 2011 si a fost creat pentru evitarea unor eventuale consecinte financiare.
Este o scrisoare tehnica, normala pentru corespondenta intre Comisia Europeana si un stat membru al Uniunii Europene. Nu se refera la blocarea fondurilor pentru agricultura sau a altor fonduri destinate Romaniei. Scrisoarea subliniaza probleme care nu au fost inca rezolvate si care constituie o preocupare atat pentru Comisia Europeana cat si pentru comisarul Ciolos – avand in vedere ca gestiunea corecta a fondurilor europene pentru agricultura este o prioritate a mandatului sau”, a explicat Reyniers.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a primit, vineri, scrisoarea trimisa de Dacian Ciolos si reprezinta, potrivit MADR, o reactie a Comisiei Europene la ultimul raport trimestrial din 2009 trimis CE de catre Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), pe 14 ianuarie 2010, din care rezulta depasirea unor termene asumate de Romania in Planul de Actiune pentru corectarea deficientelor in IACS, elaborat si agreat cu Comisia Europeana in 2009, arata un comunicat al Ministerului.
Comisarul solicita ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, sa acorde o prioritate deosebita finalizarii acestor activitati la termenele asumate.

 

 

0 comentariu

Viorica Ianc 22-06-2010 - 16:13

De catifea nu mai pot fi criticati ???
O intrebare asa de mica pentru un clapaug de
general.
Unde i-a sculat lui Obama pentru explicatii ???

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult