Acasa Breaking News Coreea de Nord ameninta Seulul si Washingtonul cu razboiul

Coreea de Nord ameninta Seulul si Washingtonul cu razboiul

scris de Ziua Veche
3 afisari

Coreea de Nord a amenintat cu un atac puternic, daca SUA si Coreea de Sud vor lansa exercitiile lor militare de luna viitoare, avertizand ca ar putea recurge chiar la mijloace nucleare.

Amenintarea, emisa inainte ca Seul si SUA sa demareze planificare manevre militare, a fost facuta cu doar cateva ore dupa ce ce trimisul special al presedintelui Obama pentru Coreea de Nord a ajuns in regiune pentru discutii cu Phenianul, transmite Antena3.ro. Seulul si Washingtonul, care are 28.500 de militari in Sud, doresc sa organizeze exercitii militare incepand cu 8 martie. Nordul vede insa manevrele ca o pregatire pentru invazie.

„Daca imperialistii american si doritorii de razboi sud coreeni lanseaza exercitiile militare comune… vom reactiona cu o puternica replica militara, iar, daca este necesar, vom distruge fara mila agresiunea prin mobilizarea tuturor mijloacelor ofensive si defensive, inclusiv apararea nucleara,” a declarat un purtator de cuvant al armatei nord coreene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult