Acasa Breaking News Crin nu-l mai vrea pe Ludovic

Crin nu-l mai vrea pe Ludovic

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Intre Crin Antonescu si Ludovic Orban nu mai este cale de impacare. Disputa nu este neaparat functia de prim-vicepresedinte, ci faptul ca cei doi nu se mai inteleg si nu mai vor sa faca echipa impreuna. Cu doua saptamani inaintea Congresului PNL exista o adevarata disputa intre Antonescu si Orban in ceea ce priveste Statutul partidului.


Seful PNL Crin Antonescu vrea sa schimbe modalitatea de vot la Congresul din martie, adica votul sa se acorde pe echipe si nu uninominal, cum se intampla in prezent. Sustinut de multi vicepresedinti ai partidului, Antonescu a amenintat cu renuntarea la functia de prim-vicepresedinte al partidului, detinuta de Ludovic Orban. Ideile lui Antonescu nu sunt agreeate si de Orban, care a sugerat la sfarsitul saptamanii trecute ca nu va candida impotriva lui Antonescu daca acesta renunta la ideea impunerii unui vot in bloc pentru viitoarea echipa de conducere a partidului.

Armonie de la o posta

 La inceputul sedintei de luni a Consiliului National Executiv, Antonescu a incercat sa lase impresia ca in partid este liniste si pace, desi divergentele de opinii dintre el si Orban pot duce chiar la scindarea partidului. Liderul liberalilor s-a tinut de glume invitandu-l pe liderul PNL Tulcea, Octavian Popa, sa-i ia locul „temporar” ce apartine de fapt lui Orban, care intarziase la lucrari. „Luati loc domnilor, ca reprezentantii nostri din presa sa vada armonia, de la o posta si sa le transmita oamenilor sa fie linistiti”, a spus Antonescu. Intre Orban si Antonescu exista aceasta stare de tensiune dupa ce liderul liberal a anuntat pe 1 februarie ca este posibil sa renunte la functia de prim-vicepresedinte, pe motiv ca aceasta a generat tensiuni de care PNL nu are nevoie.

 Stavarache si Vosganian

 Antonescu a spus luni ca isi doreste ca in PNL sa existe „mai multa democratie, mai multa disciplina si mai multa eficienta”. Pe de alta parte, seful liberalilor a spus in cadrul unei conferinte de presa, la finalul Consiliul National Executiv, ca ar vrea sa fie mentinuta functia de prim-vicepresedinte, dar nu mai doreste sa faca echipa cu Ludovic Orban. „Din punctul de vedere al unui presedinte ocupat, inainte de toate de buna functionare a partidului, existenta unui prim-vicepresedinte este un ajutor. Nu e rau ca ea sa existe. (…) Intre mine si Ludovic Orban exista pareri diferite, optiuni diferite legate de modificari statutare si modalitati de alegeri. (…) Functia de prim- vicepresedinte nu e deloc legata de Ludovic Orban, asa cum functia de presedinte nu e legata de mine”. Liderul PNL s-a aratat dispus sa-i includa in echipa sa pe Romeo Stavarache si pe Varujan Vosganian pe care i-ar vedea potriviti chiar pe postul de prim-vicepresedinte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult