Acasa Breaking News Vremea si utile de Pasti

Vremea si utile de Pasti

scris de Ziua Veche
5 afisari

Meteorologii nu au vesti bune pentru amatorii de gratare in aer liber de Paste. Potrivit site-ului Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), vremea, la inceputul lunii aprilie, va fi una capricioasa, cerul va fi noros si vor cadea precipitatii. Weekendul nu va fi lipsit de ploaie. O vorba din popor spune ca asa cum este ziua de Florii va fi si duminica de Paste. Se pare ca si de aceasta data zicala se potriveste.

 

 

 

 

Vineri, temperaturile maxime inregistrate vor fi cuprinse intre 18 si 20 de grade, iar cele minime intre -2 si 8 grade. Soarele va disparea din peisaj, pe parcursul acestei zile, in Banat. In nordul si sud-vestul tarii se vor inregistra precipitatii, iar singura zona in care nu vor cadea precipitatii va fi Dobrogea

 

 

 

 

Sambata, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 si 20 de grade, iar cele minime vor fi intre -2 si 8 grade. Va ploua in aproape toata tara, singura zona ferita de precipitatii fiind sud-vestul tarii.

 

 

 

 

Duminica, cerul va fi partial noros, cu averse de ploaie. Temperaturile maxime ar putea atinge 19 grade Celsius, iar cele minime vor cobori pâna la 6 grade.

 

 

 

 

 

 

Programul de Paste: magazine, transport, spitale, banci, administratie

In perioada Pastelui,institutiile statului, bancile si magazinele vor lucra dupa un program special. Clientii furnizorilor de utilitati isi vor putea plati facturile la casierii pana vineri, urmand ca ghiseele sa fie redeschise abia pe 6 aprilie.

Pentru rezolvarea problemelor legate de apa, electricitate sau alte utilitati se va putea apela la echipele de interventie ale furnizorilor de servicii.

Asistenta medicala va fi asigurata, in Capitala, de 12 spitale, iar Serviciul de Ambulanta va avea program normal de lucru. Bucurestenii care vor avea nevoie de medicamente duminica, in prima zi de Paste, isi vor putea cumpara tratamentul din una dintre cele 14 farmacii deschise, cu program non-stop.

Bancile, administratiile financiare si oficiile postale vor fi inchise
luni. Transportul in comun va lucra dupa un program prelungit.

In noaptea de Inviere RATB va prelungi programul pentru 13 linii de
transport in comun, iar garniturile de metrou vor circula la intervale
de 20 de minute.

Program Hipermarketuri

Mai multe hipermarketuri si-au prelungit programul pana la miezul
noptii. Centrele comerciale vor avea program redus doar cu o zi inainte
de Sarbatoarea Invierii. De Paste, toate magazinele vor fi inchise, dar
a doua zi cumparaturile vor putea fi reluate.

3 aprilie: 8:00 – 18:00
4 aprilie: Inchis
5 aprilie: 08:00 – 22:00

Program RATB

In noaptea de Inviere: circula tramvaiele 7, 20, 21, 32, 34, 41 si autobuzele 104, 311, 331, 336, 368, 381, 385.

Program Metrorex

In noaptea de inviere: circula din 20 in 20 de minute
In zilele de 3, 4, 5, 6 aprilie: circula dupa grafic de weekend, din
10 in 10 minute

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult