Acasa Breaking News Decoratii pentru militarii care au luptat in Afganistan

Decoratii pentru militarii care au luptat in Afganistan

scris de Ziua Veche
0 afisari

.O ceremonie militara ocazionata de incheierea misiunii din Afganistan a Batalionului 280 Manevra a avut loc vineri, la Focsani. Totodata, s-au sarbatorit si 15 ani de la infiintarea unitatii.


Ministrul Apararii Gabriel Oprea a multumit militarilor pentru modul exemplar in care si-au facut datoria in Afganistan, pentru curajul si determinarea in asumarea riscurilor din teatrul de operatii si de a duce la bun sfarsit misiunile primite, precum si familiilor acestora pentru importantul suport moral pe care l-au asigurat permanent din tara. “Apreciez solidaritatea si camaraderia de care ati dat dovada in cadrul activitatilor desfasurate, si fata de aliatii nostri americani, si va felicit pentru profesionalismul manifestat pe timpul misiunilor executate exemplar”, a aratat ministrul apararii nationale, trecand in revista numele tuturor militarilor din batalion care au fost raniti in actiuni de lupta purtate in zona de responsabilitate a Task Force Zabul, asigurandu-i de tot sprijinul sau si al conducerii ministerului pentru solutionarea problemelor cu care se confrunta.

 

In cadrul ceremoniei, au fost medaliati militarii care s-au remarcat prin acte de eroism pe timpul desfasurarii misiunii. Sergentul Ciofu Mihai a fost decorat cu Medalia Nationala “Serviciul Credincios”, clasa a II-a, cu insemne de razboi, iar caporalii Andrei Marian, Ciocanta Ionel, Paval Ghiorghita, fruntasii Buturuga Constantin, Drehluta Florin si soldatii Cretu Ciprian si Ungureanu Bogdan au primit Medalia Nationala „Serviciul Credincios” clasa a III-a, cu insemne de razboi , distinctii conferite prin decret prezidential. Plutonierul Buzatu Danut, caporalul Ciubotaru Bogdan si fruntasul Dumbrava Ionut au fost decorati de catre ministrul apararii nationale cu “Emblema de onoare a Armatei Romaniei”.

 

La activitatea desfasurata la sediul Brigazii 282 Infanterie Mecanizata „Unirea Principatelor” au participat, alaturi de familiile militarilor, personalitati civile si militare din structurile centrale ale Ministerului Apararii Nationale, veterani de razboi, cadre militare in activitate si in rezerva, reprezentanti ai autoritatilor publice locale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult