Acasa Breaking News Doi militari romani au fost raniti in Afganistan

Doi militari romani au fost raniti in Afganistan

scris de Ziua Veche
1 afisari

Foto: mapnBaza militara din Kandahar, Afganistan, a fost tinta mai multor atacuri cu rachete. In urma atacurilor talibane, patru militari din forta internationala de securitate au fost raniti. Trei militari apartin contingentului bulgar, iar doi sunt romani. Cei doi militari romani au fost raniti usor duminica, 24 ianuarie, in jurul orei 19.30, ora Romaniei, in urma unui atac cu racheta. Plutonierii-majori Sergiu Hulpoi si Mihai Paduraru au fost transportati la Spitalul Militar din Baza Kandahar, unde au primit primele ingrijiri medicale. Dupa investigatiile preliminare, a reiesit ca starea lor de sanatate este stabila. Mihai Paduraru a fost externat luni dimineata, in timp ce Sergiu Hulpoi a ramas internat, fiind sub supraveghere medicala. Militarii, subofiteri de stat major, se aflau la inceputul misiunii de sase luni in Afganistan. Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, si seful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, urmaresc cu atentie evolutia starii de sanatate a militarilor raniti.

Soldatii bulgari au fost raniti tot duminica, dupa un alt atac cu rachete asupra bazei lor pe aeroportul din orasul afgan Kandahar. Conform unor informatii neoficiale, citate de cotidianul Dnevnik, unul dintre cei raniti ar fi in stare grava. In timpul atacului, in baza se afla ministrul bulgar al Apararii, Nikolai Mladenov, care incepand de saptamana aceasta se asteapta sa ocupe postul de ministru al Afacerilor Externe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult