Acasa Breaking News Evenimentul Zilei si Capital, cumparate de B1TV

Evenimentul Zilei si Capital, cumparate de B1TV

scris de Ziua Veche
1 afisari

Cotidianul Evenimentul Zilei si saptamanalul Capital au fost cumparate de grupul de presa din care fac parte B1TV si VoxNews si anunta blogurile paginademedia.ro si tolo.ro.

Cititi aici comunicatul de presa al Ringier

Ringier Romania isi eficientizeaza portofoliul de print: Evenimentul Zilei si Capital vor fi vandute

Bucuresti, 11 februarie 2010


Ringier Romania si Bobby Paunescu au ajuns la un acord in vederea transferarii proprietatii cotidianului Evenimentul zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie „Editura Evenimentul si Capital”, al carei actionar majoritar este Bobby Paunescu.


Prin vanzarea celor doua titluri, Ringier Romania isi eficientizeaza portofoliul si, potrivit strategiei, isi poate canaliza resursele de care dispune in vederea digitalizarii brandurilor sale (cu accent pe marcile notorii Libertatea si Unica), dar si in vederea dezvoltarii segmentului online in general.


Parteneriatul dintre Ringier si canalul B1 in realizarea emisiunii „Evenimentele zilei” a fost un real succes si sta la baza deciziei de a tranzactiona cele doua titluri.


Tranzactia include toate activitatile brandurilor Evenimentul zilei si Capital, extensiile de brand ale acestora, precum si echipele editoriale, care vor fi transferate catre „Editura Evenimentul si Capital”.


Cele doua societati au semnat de asemenea acorduri aditionale, astfel incat editura cumparatorului sa beneficieze in continuare de structura de publishing a Ringier Romania, care va asigura servicii precum distributia, tiparirea, vanzarile de publicitate, resursele umane, IT-ul. Partile au convenit sa pastreze confidentialitatea in ceea ce priveste pretul tranzactiei, precum si in ceea ce priveste clauzele continute de acordurile de servicii. Tranzactia va intra in vigoare dupa aprobarea Consiliului Concurentei.
In segmentul revistelor, ajustarea portofoliului consta in sistarea aparitiei revistei DIVA, fapt datorat lipsei de perspective economice pentru acest titlu.

Ringier Romania va reduce costurile si printr-un proces de restructurare la nivelul intregii organizatii. Angajatii ale caror posturi vor fi restructurate vor primi pachete compensatorii.
Claudiu Serban, care a detinut pana in prezent functia de Director General Adjunct, a fost numit Director General al “Editurii Evenimentul si Capital”.

In noua formula organizationala, Marius Hagger va prelua, pe langa rolul de General Manager, si conducerea cotidianului Libertatea. Ana Nita, Redactor Sef al ziarului, si Adrian Toca, Manager Libertatea.ro, ii vor raporta direct lui Marius Hagger.

0 comentariu

sorge 18-06-2010 - 18:41

Si sanatoasa !

Cati 18-06-2010 - 19:19

Nu tineti post? Sau nu stiti ca suntem in postul sfintilor apostoli petru si pavel? Ortodocsilor!

Didea Andrei 18-06-2010 - 20:52

Sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa ca asta e cel mai important!!!

gogu 21-06-2010 - 08:11

As vrea sa stiu daca oferta de corector mai este valabila. Nu de alta, dar PUNE-TI BAIETI… ? Corect e PUNETI, BAIETI… Putin respect fata de gramatica limbii romane, ce mama dracu’!

gogu 21-06-2010 - 11:39

Mersi pentru ca ati corectat. dar raspunsul, care e raspunsul?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult