Acasa Breaking News Executivul, decis sa reduca cheltuielile bugetare

Executivul, decis sa reduca cheltuielile bugetare

scris de Ziua Veche
2 afisari

Guvernul este decis sa micsoreze cheltuielile bugetare, in vederea incadrarii in tinta de deficit pentru anul 2010, de 5,9%, convenita cu institutiile externe de creditare, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, transmite Agerpres. Intrebata cat de mare este riscul ca Romania sa fie nevoita sa contracteze noi imprumuturi externe pentru a acoperi cheltuielile cu sistemul bugetar, Muntean a sustinut ca Executivul are „determinarea si politica de a reduce cheltuielile bugetare” pentru ca tara noastra sa se incadreze in tinta de deficit convenita cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.
„De asemenea, foarte important, un element care ne acrediteaza drept un partener serios: in 2009 ne-am incadrat in tinta de deficit asupra careia ne-am inteles cu organismele internationale de creditare – 7,2% din PIB”, a spus Muntean, la Radio Romania Actualitati. Precizarea a venit in contextul in care presedintele Traian Basescu a avertizat, la bilantul activitatii Ministerului Apararii Nationale pe anul 2010, ca Romania va fi nevoita sa faca un nou imprumut la FMI, in cazul in care nu se va renunta la sporurile „nejustificate” din sistemul bugetar.

0 comentariu

Pribeagul 01-07-2010 - 16:09

dar adevarat: „Combinatul de Oteluri Speciale (COS) din Targoviste a fost vandut ieri de Autoritatea pentru Privatizare pentru 2.027.335 dolari si 65 de centi firmei…”

Mai… flacailor care ati facut privatizarile, sa intelegem ca le-ati facut ca utilaje de zeci sau sute de milioane de dolari sa fie carate peste granita?

In acest caz, mai… flacailor care ati facut privatizarile, ce credeti ca va asteapta pe voi? Sa suportati „Fenomenul Pitesti” credeti ca-i destul de „democratic”? Sau nu meritati mai mult?

Aveti grija ce faceti, pina nu-i totul pierdut!

Tot felul de „idioti utili” spun si ne reproseaza ca ne comportam dupa lozinca „Nu ne vindem tara!” Oare asa sa fie?

Oricit ar sustine (fara dovezi, doar cu gura mare) unii altceva, tot mai mult constatam ca Sir Ceausescu a construit o tara si pentru divertisment se plimba in caleasca cu Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Angliei. Urmasi sai (nu merita sa-i numesc) urmind sfaturile spiritului rau Brucan, cauta sa ne faca milogii lumii.

Mai mass-media (jurnalisti, fatuce, fatuci, cirlani, consilieri,si alti specialisti de doi bani), mai politicienilor care stati toata ziua pe TVuri sa va smiorcati ca nu stiu ce produs este mai scump cu 10 bani, voi nu vedeti ca tara-i jefuita ca ultimul sarman lipsit de aparare!? Chiar ati uitat de sacrificiile pe care le faceu pentru a sacapa neamul de primejdie stamosii vostri tracii?

Din showurile pe care le tineti langa, reiese ca sunteti plini de „stiinta” si fel de fel de calitati. Deci: unde-i spiritul vostru de sacrificiu?

romanul 01-07-2010 - 17:40

Dar apare mereu pe posturile de televiziune si are tupeul sa pretinda sa revina la conducerea tarii. Toti, de la toate partidele, au fost implicati in aceste actiuni de tradare si sabotare a economiei nationale. Ar trebui sa fie impuscati si familiile lor sa fie trimise in lagare de munca fortata, pe cel putin 30 de ani

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS