Acasa Breaking News Federatia Romana de Tenis, un nou caz “Ridzi”?

Federatia Romana de Tenis, un nou caz “Ridzi”?

scris de Ziua Veche
62 afisari

Comitetul Director format din cei trei vicepresedinti ai Federatie Romana de Tenis (Razvan Itu, Liviu Ursuleanu, Mihai Zacopceanu) si seful Colegiului antrenorilor din Federatia Romana de Tenis (antrenorul international Florin Nita) au sustinut, vineri, o conferinta de presa unde au evidentiat toate problemele care au generat si alimenteaza, la ora actuala, conflictul cu conducerea FRT formata din tandemul Ruxandra Dragomir (presedinte) si Silviu Matei (director general). Acestia au acuzat “dictatura” Ruxandrei Dragomir, abuzurile si incalcarile repetate ale statutului de catre conducerea FRT, aratand ca au sesizat si conducerea MTS aflat in descompunere dupa ce a intrat sub juridsdictia Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

“Politica a inceput sa-si bage nasul in sport. Doamna presedinte Ruxandra Dragomir a inteles ca daca are PDL-ul in spate, poate face orice: sa nesocoteasca statutul Federatie, si pe noi!”, a declarat vicepresedintele Itu in primul set al conferintei de presa.

PDL, scindat in opinii la FRT

Vicepresedintele Razvan Itu a declarat ca, zilele trecute, a avut loc o mediere la secretarul de stat Doina Melinte, la care a participat si Ruxandra Dragomir plus trei juristi, iar Melinte a inteles situatia si a concluzionat ca e timpul ca Dragomir si Matei sa intre in legalitate si sa respecte statutul. Reprezentantii Comitetului Director au pus degetul pe ranile din tenis, aratand unde s-ar putea afla interesele ce guverneaza actuala conducere a federatiei si dezinteresul celor care nu au raspuns apelului la convocarea unei Adunari Generale extraordinare, unde se punea in discutie revocarea actualei conduceri a FRT. “Doina Melinte, desi face parte din acelasi partid cu doamna Ruxandra Dragomir, nu i-a luat partea, a studiat la rece si a concluzionat ca ceva nu e in regula”, a subliniat Itu.

“Gaurile” din fileul federatiei

Contestatarii deciziilor discretionare ale tandemului Dragomir-Matei au explicat care sunt “gaurile” din fileul Federatie Romane de Tenis. Le enumeram, dupa cum urmeaza:

-conducere abuziva presedintelui si directorului geneal al FRT, prin eliminarea din schema decizionala a Comitetului Director

1. salarii foarte mari, care au fost “construite” prin adaugarea la salariul existent in schema, a unor sume ce provin din venituri proprii (inchirieri de terenuri etc)

2. management “prost gandit sau gresit aplicat”

3. strategie gresita de atragere a unor sponsori

4. blocarea accesului la site-ul federatiei

5. promovarea unor persoane pe anumite functii in mod abuziv

6. contracte incheiate cu diferite firme, secretizate, care ridica mari semne de intrebare

 

In sustinerea primei probleme, referitoare la salarii, s-au dezvaluit anumite elemente necunoscute pana acum opiniei publice. Spre exemplu, la data de 01.07.2009, a fost angajat la FRT, cu contract individual de munca, pe o perioada de un an, Daniel Caravan, personaj care ridica la un moment dat 9.200 RON, din care salariul de baza era de 1.100, iar restul se completa cu bani proveniti din venituri proprii. Acum ridica vreo 6.000 RON. Caravan a fost adus, spun membrii Comitetului Director, pe filiera Ruxandrei Dragomir. Conform contestatarilor politicii Ruxandrei Dragomir, fondul total de salarii la FRT se ridica la 1,2 miliarde lei vechi pentru 28 de salariati. Vicepresedintii si seful Colegiului antrenorilor nu intra in randul salariatilor FRT, ei declarant ca fac benevol toate activitatile ce decurg din functiile detinute la federatie. “Probabil ca doamna Melinte s-a intrebat pe buna dreptate, vazand aceste salarii, de ce mai are nevoie federatia si de bani de la buget!”, a spus alt vicepresedinte, Ursuleanu. Promovarea abuziva a unor persoane in federatie este oglindita de atitudinea si deciziile avute de conducerea FRT dupa ce a avut loc concursul pentru cele patru posturi de antrenor federal. Cei patru contestatari afirma ca, desi concursul s-a desfasurat sub rigorile statutului FRT si al regulamentelor, una dintre candidate, Catalina Cristea, care nu a promovat, a fost pusa ulterior in functia de antrenor federal de catre Ruxandra Dragomir si Sorin Matei, fara a se mai tine cont de rezultatele acestui concurs si de comisia formata din Florin Nita si seful catedrei de tenis de la ANEFS, Rares Stanescu. “Faptul ca Emil Negoita si Catalina Cristea nu au reusit la examen sa ia nota de promovare 6, este pentru ca nu s-au pregatit”, a declarat seful antrenorilor federali, Nita.

Contracte dubioase marca “FRT”

In cadrul conferintei de presa, membrii Comitetului Director au scos din “sertarele” FRT contracte care ridica mari semne de intrebare. Mai intai s-a vorbit de contractul cu firma Kick Off. “Ruxandra Dragomir nu s-a dus, personal, nicaieri, pentru negocieri de promovare si sponsorizare, cum facea Ilie Nastase. A apelat la o firma de manageriat. Comitetul Director a vazut contractul dupa semnarea lui, la data de 1 iunie 2009”, a declarat Itu.

Cu o alta firma, HEAD, Ruxandra Dragomir si Silviu Matei au facut parteneriat fara sa intrebe pe nimeni. Prin acest contract s-au dat niste pachete pentru 50 de jucatori, care s-a spus ca au avut urmatoarele valori: 1.000 euro/sportiv si 500 euro/antrenor. Numai ca cele doua rachete din pachet si alte cateva componente nu valorau mai mult de 300-400 euro. Restul de bani nu se stie cum au fost “acoperiti” sau unde s-au dus, afirma vicepresedintii FRT.

Seful Colegiului antrenorilor, Florin Nita, a punctat esenta intregului scandal. Mesajul lui Nita catre membrii afiliati FRT a fost acela ca, la urmatoarea Adunare generala, care va avea loc dupa prezentarea bilantului federatiei, sa nu mai vina cu “lectiile nefacute”. “Daca vor ridica doar mana fara sa fie in cunostinta de cauza, ne intoarcem la dictatura. Colegiul de Antrenori, atata timp cat voi fi presedinte, nu se va transforma in instrument de manipulare, intr-un instrument al presedintelui sau al Comitetului Director. Colegiul de Antrenori reprezinta inima federatiei. Transformarea lui intr-o unealta personala va duce la dezvoltarea intereselor personale. Nu am remuneratie de la FRT, fac munca asta din dragoste si pasiune pentru federatia care m-a remarcat si mi-a oferit candva posibilitatea sa devin campion”.

Optimismul scazut al unui fost campion

Pentru a nu mai lasa in dilema persoane din lumea sportului sau dinafara ei, care se intreaba cine este si ce-a facut in ultimii 30 de ani, Florin Nita a prezentat ziaristilor un impresionant curriculum vitae unde, printre altele, oricine poate afla de cate ori a fost campion (printre altele, campion european la dublu seniori, cu Andrei Darzu si la simplu seniori-Polonia), dar si faptul ca a fost director coordonator al Academiei de Tenis Bolletieri-Lloyd si primul patron roman al unei academii de tenis pe teritoriul Marii Britanii. S-a intors de cinci ani in Romania si a creat, pe propriile resurse financiare, o academie de tenis de standard european, langa Ploiesti.

Nita declara, pentru ziuaveche.ro, ca si-a pus in slujba tenisului romanesc toata experienta, dar crede ca sansele dezvoltarii lui sunt foare slabe atata vreme cat nu se lucreaza si nu se creaza in echipa. “Atata vreme cat directorul general Silviu Matei continua sa spuna ca in tenis el e cel care are painea si cutitul, optimismul meu scade aproape de zero!”

 

0 comentariu

gigcu 22-06-2010 - 10:57

ba degeaba va credeti destepti ca tot in romania ati trait bine ca 25 la suta din voi sinteti de aci asa ca punetiva bine cu noi sa va primim inapoi ca daca ne puneti pe noi pe butuci cind or sari arabii pe voi no sa aveti unde sa va retrageti aci aveti munte mare delta oleaca de resurse va puteti face afacerile linistiti fraierilor

CAMIAN 01-07-2010 - 19:09

WHEN YOU DO IT YOU ARE DEAD. THOSE WHO RISE THE SWORD FIRST BY THE SWORD WILL DIE.this is a war of hope and endurance, you lose it you lose it all.

CHRIST BLESS. THERE IS NO OTHER GOD. HOLY TRINITY FOR THOSE WHO UNDERSTAND AND RECEIVE THE ONLY PROMISE FOR REDEMPTION: THE CROSS.

Coriere Dela Serra 01-07-2010 - 19:15

NOT ISRAEL RISE THE SORD FIRST IRAN DID. ARE YOU STUPID OR WHAT?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult