Acasa Breaking News FMI a rams fara bani si isi vinde aurul

FMI a rams fara bani si isi vinde aurul

scris de Ziua Veche
2 afisari

Fondul Monetar International a anuntat ca va incepe vanzarea graduala a 191,3 tone aur pe pietele financiare, pentru a realiza un nucleu de investitii necesar finantarii operatiunilor, informeaza EFE, preluata de Agerpres si TVR.


Organismul financiar a asteptat inchiderea burselor pentru a face acest anunt. FMI a vandut deja 212 tone de aur catre trei banci centrale si este in continuare deschis unor tranzactii similare. Pentru a evitara tulburarea activitatii burselor, vanzarile vor fi realizate gradual, a anuntat FMI. Aurul a incheiat sesiunea de miercuri de la bursa din New York cu o cotatie de 1.120 dolari uncia.

Anul trecut, FMI a vandut 200 tone de aur bancii centrale a Indiei, pentru 6,7 miliarde dolari, doua tone insulei Mauritius, pentru 71 milioane de dolari, iar alte 10 tone au fost cumparate de Sri Lanka, pentru 375 milioane dolari.FMI detinea, la finele lui ianuarie, o rezerva de 3.005 tone aur, care valoreaza 105 miliarde dolari. Aurul provine de la statele membre, ca parte a contributiei la FMI sau ca plata a dobanzilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult