Acasa Breaking News Gaz mai scump din primavara

Gaz mai scump din primavara

scris de Ziua Veche
3 afisari

In plina criza si somaj fara precedent in Romania, distribuitorii de gaze naturale se gandesc, ca de fiecare data, sa-si dreaga profitul pe spinarea populatiei. Secretarul de stat din Ministerul Economiei Tudor Serban a anuntat, citat de Hotnews, ca pretul gazelor ar putea sa creasca incepand cu luna aprilie.

 

 
 Evident, ca de fiecare data, este invocata cerinta UE de a ne alinia la nivelul european. „Procentul va fi stabilit in functie de acoperirea costurilor. Vor fi verificate toate costurile si solicitarile operatorilor din domeniu. Pretul ar putea creste si pentru ca Romania trebuie sa isi alinieze pretul gazelor la cel din afara, iar Comisia Europeana vrea totodata sa liberalizam pretul gazelor”, a declarat Serban. Oficialii  Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) s-a abtinut de la comentarii, desi deciziile pe care le-au luat au fost rareori in favoarea consumatorului. Conform sursei citate, Tudor Serban a aratat ca reprezentantii Ministerului Economiei vor discuta azi cu reprezentantele Gazprom,  Wintershall si Conef, marirea cotei de gaz rusesc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult