Acasa Breaking News Gazprom: Romania confirma interesul pentru South Stream

Gazprom: Romania confirma interesul pentru South Stream

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Romania a confirmat interesul pentru participarea la proiectul South Stream si a transmis partii ruse datele solicitate anterior, necesare pentru pregatirea studiului de fezabilitate pentru varianta de traseu a gazoductului pe teritoriul Romaniei, a anuntat concernul rus Gazprom, citata de Agerpres.


Anuntul urmeaza intalnirii de miercuri, de la Bucuresti, dintre vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev, si ministrul roman al economiei, Adriean Videanu. „In timpul intalnirii au fost discutate probleme de colaborare bilaterala in domeniul energeticii. Au fost dezbatute perspectivele importului de gaze naturale rusesti, parteneriatul cu compania Romgaz in domeniul dezvoltarii capacitatilor de depozitare subterana a gazului, precum si cu Transgaz in sfera tranzitului de gaz. Partile au mai discutat si posibilitatea colaborarii in sfera productiei de energie electrica”, se arata intr-un comunicat al companiei ruse.
„Relatiile cu Romania in sfera energeticii le consideram strategice si speram in extinderea colaborarii dintre tarile noastre. Ne leaga multi ani de parteneriat – anul trecut am marcat 30 de ani de la primele livrari de gaze rusesti in Romania. Intentionam ca si pe viitor sa ne aducem intreaga contributie la asigurarea securitatii energetice a partenerilor nostri europeni, inclusiv romani”, a subliniat Aleksandr Medvedev.

Mai multe ziare si agentii ruse au preluat informatia Gazprom, titrand „South Stream poate trece prin Romania” (Komsomolskaia Pravda), „Gazprom poate da Romaniei rolul principal in South Stream” (vesti.ru), „Romania interesata de constructia South Stream” (Kommersant).

0 comentariu

Ion Sula Mare 21-06-2010 - 17:48

Sictir!

MARKUS MIHAELA 23-06-2010 - 21:17

Catalin esti un ziarist extraordinar…….Bafta in continuare!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult