Acasa Breaking News Gruparea lui Nicu Balamuc, pe mana anchetatorilor

Gruparea lui Nicu Balamuc, pe mana anchetatorilor

scris de Ziua Veche
179 afisari

.Procurorii DIICOT, sprijiniti de SRI, Directia de Operatiuni Speciale, ofiteri de combatere a crimei organizate din Suceava, Bucuresti, Bacau, Constanta si Vrancea au destructurat un grup infractional organizat, care actiona pe teritoriul Romaniei si transfrontalier pe teritoriul Germaniei, Italiei, Suediei, Olandei, Belgiei si S.U.A., in scopul savarsirii de infractiuni informatice si fraude cu carti de credit. 17 persoane au fost retinute in acest caz.

 

{flv}video_nicu_balamuc{/flv} 

La inceputul acestei saptamani, procurorii D.I.I.C.O.T. au coordonat 30 de  perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetele  Bacau, Constanta si Vrancea, ocazie cu care au fost descoperite sase locatii unde erau produse echipamentele de contrafacere, fiind ridicate sisteme informatice, medii optice de stocare a datelor, echipamente artizanale folosite la copierea datelor de pe carduri bancare, carduri contrafacute,  mulaje ale unor „guri de bancomat” si mai multe „guri de bancomat” sustrase. Anchetatorii au retinut ca, incepand cu luna mai 2009 , inculpatii   Cretan Nicolae, Ionescu Daniel-Razvan, Diacu Marius George, Olteanu Teodor, Negoescu Alexandru Mihai, Vasile Liviu Dan, Paraschiv Nelu,  Bardasu Iulian-Costel, Bartic Teofil-Ioan, Carp Mirela-Gabriela, stefanescu Iulian, Ionita Virgil Cornel, Iordanescu Dorel, impreuna cu inculpatii Trifu Gabriel, Prian Costel si Vicol Constantin si Vasile Daniel,  au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si inculpatii Iancu Tudorel si Sandulescu Ion.

Grupul, avand drept lider pe inculpatul Cretan Nicolae, zis „Nicu Balamuc”, era specializat in confectionarea artizanala,comercializarea si exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plata electronice, in instalarea de echipamente de „skimming” pe terminale de distributie a numerarului (ATM-uri, dispozitive de acces in incinte etc.) in vederea colectarii de informatii de pe banda magnetica a instrumentelor de plata electronica utilizate la acestea (carti de credit/debit), falsificarea de instrumente de plata electronica si punerea in circulatie a acestora.

In sarcina celor de mai sus anchetatorii au retinut savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si fabricare si detinere de echipamente Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat in aceasta cauza cu autoritatile judiciare germane si olandeze, pe numele unuia dintre membrii gruparii fiind emis un mandat european de arestare. Deocamdata au fost retinute 17 persoane in acest caz, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile,alti doi inculpati fiind arestati in lipsa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult