Acasa Breaking News Guvernul Boc vrea sa amendeze tinerii care nu se prezinta la centrele militare

Guvernul Boc vrea sa amendeze tinerii care nu se prezinta la centrele militare

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Emil Boc a fost unul dintre cei mari sustinatori ai serviciului militar pe baza de voluntariat. Poate si datorita lui s-a ajuns ca, in prezent, Romania sa aiba o Armata de profesionisti, renuntand la serviciul militar obligatoriu. Cu toate acestea, Guvernul Boc a decis miercuri ca e bine ca tinerii de peste 18 ani, care nu se prezinta la centrele militare pentru a fi luati in evidenta, sa ia amenzi de pana la 3 milioane de lei vechi. 


Serviciul militar pe baza de voluntariat ramane in vigoare, nu se schimba nimic din acest punct de vedere. Proiectul de lege adoptat astazi (n.red. – miercuri) instituie aplicarea unor amenzi pentru tinerii care, la 18 ani, in termen de 6 luni de la implinirea acestei varste, nu se prezinta la centrele militare pentru a fi luati in evidenta”, a afirmat Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Executivului.

 

Muntean a mentionat ca amenzile se situeaza intre 100 si 300 de lei pentru ca, in ultimii doi ani, numarul celor care au trebuit sa se prezinte pentru a fi luati in evidenta a inceput sa scada foarte mult.

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege care modifica Legea 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu si trecerea la serviciul militar pe baza de voluntariat, a anuntat, la finalul sedintei Executivului, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului pentru aprobare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS