Acasa Breaking News “Iisus a fost o victima a SIDA”, a afirmat un pastor sud-african

“Iisus a fost o victima a SIDA”, a afirmat un pastor sud-african

scris de Ziua Veche
71 afisari

O predica tinuta de un preot din Africa de Sud a declansat un val de reactii vehemente si contradictorii. Reverendul Xola Skosana (foto), preotul unei biserici din Khayelitsha, in apropiere de Cape Town, a rostit, recent, o predica intitulata „Iisus era infectat cu HIV”, socandu-si nu numai enoriasii, dar si, in buna parte, opinia publica sud-africana.


Pozitia sa a fost apreciata de organizatiile de lupta anti-SIDA. In schimb, numerosi crestini l-au acuzat ca asociaza imaginea lui Iisus Hristos cu promiscuitatea sexuala.

Reverendul Skosana este cunoscut ca unul dintre cei mai hotarati luptatori anti-SIDA din Africa de Sud, tara in care rata infectiei cu HIV este cea mai ridicata din lume, estimandu-se ca aproximativ 1000 de oameni mor in fiecare zi, din aceasta cauza.

Luna trecuta, pastorul si-a facut, in fata intregii congregatii, un test pentru depistarea HIV, impreuna cu peste 100 de tineri din oras, pentru a atrage atentia asupra pericolului de infectie si a-i incuraja pe enoriasi sa adopte un stil de viata responsabil.

Reverendul Skosana a afirmat ca „responsabilitatea sa, ca pastor, este de a zugravi imaginea unui Dumnezeu care are grija de oameni si le vrea binele, nu a unuia care ii judeca si caruia ii e rusine cu ei”.

Cititi mai multe pe descopera.ro.

0 comentariu

fanariotu 07-07-2010 - 09:13

Aratati-le aceasta stire si borfasilor din parlamentul Romaniei.!Astia ai nostrii se cred eterni in fotoliile de parlamentari,de parca i-au fatat mamele lor cu destinatie speciala.!La noi nu conteaza in ce necazuri si nevoi se zbate amaratul de cetatean,ai nostrii stau la taclale la tv.si se acuza politic,zic ei,unii pe altii.!Alo,nu mai este campanie electorala,opriti-va,sau voi n-ati aflat inca.?!Puneti mana si mergeti in colegiile uninominale si dati o mana de ajutor,amaratilor,mai lasati izmeneala de pe micul ecran.!Urdurosii dracului,ca rau ne-a mai batut Dumnezeu cu voi,atatia excroci pe cap de locuitor.!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult