Acasa Breaking News In strada, pentru Solomon (Galerie Foto)

In strada, pentru Solomon (Galerie Foto)

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Angajatii primariei Craiova incearca sa se substituie Justitiei. O serie de actiuni pe cat de penibile, pe atat de periculoase pentru un stat de drept au avut loc ieri in sediul primariei si pe strazile orasului la indemnul nu se stie cui. Masa de manevra au fost angajatii institutiei cuprinsi de o subita dragoste profunda pentru primar. Cat este sustinere, cat este manipulare, greu de spus. Dar, in loc sa lase justitia sa-si faca treaba, ei incearca sa puna presiune pe judecatori dupa modelul adoptat de fanii lui Gigi Becali care au scandat „Free Gigi” atunci cand acesta a fost bagat la zdup. (Gazeta de Sud)

Dupa ce miercuri seara au cerut din strada eliberarea primarului Antonie Solomon, functionarii platiti din bani publici au continuat ieri spectacolul grotesc al asa-zisei iubiri pentru primar. Au lipit afise pe geamurile si peretii incaperilor unde se lucreaza cu publicul, au afisat pe fatada cladirii o bucata de panza cu mesaj lacrimogen si s-au adunat spre seara in turma in centrul orasului. Totul a culminat cu mesaje de recunostinta eterna de pe scena Teatrului Liric transmise de reprezentantii institutiilor de cultura din subordinea Consiliului Local care au incurcat un spectacol de balet ce avea loc la ora 19.00. si in satul Leamna, o mana de babute si cativa barbati se jeleau ca le-a plecat primarul si cereau imperios eliberarea lui imediata. Ca sa fie cadrul solemn, preotul de la biserica ridicata de Antonie Solomon i-a pus acestuia o vorba buna la Dumnezeu in cadrul unei slujbe la care au participat aproximativ 30 de persoane.

. 

Dimineata pe racoare, dragostea e mare

 

Cine a avut ieri treaba in primarie s-a umplut de dragostea pe care angajatii care lucreaza cu publicul o aratau primarului lipsa, lipita pe geamurile si peretii institutiei. „Antonie Solomon, primarul din inimile noastre” este mesajul pe care functionarii l-au indesat pe gatul contribuabililor dornici sa-si rezolve problemele personale si nu sa planga pe umarul primarului. „Am vazut mesajul. Imi pare rau ca a fost arestat, e un personaj pitoresc, dar eu zic sa lasam justitia sa decida daca e sau nu vinovat. Asa cum e justitia asta, cu bune si rele”, ne-a spus una dintre multele persoane care au trecut ieri pragul municipalitatii. „Este primarul nostru si il sustinem. Ce e rau in asta? Au venit multe mesaje de sustinere din partea oamenilor pe adresa primariei”, s-a confesat o angajata a primariei. Sagetati de Cupidonul administrativ si aproape invidiosi pe sentimentul nobil ce-i leaga pe subordonati de seful lor, am fost de-a dreptul ravasiti cand am observat un banner alb-albastru pe care scria: „Un suflet mare nu poate fi inchis niciodata”. Cata traire, cata emotie, cat sentiment. Colosal gestul. Atat de colosal, incat unul dintre batranii pensionari care stateau de vorba zgaindu-se la muncitorul care se chinuia sa aseze bannerul, a spus cu naduf: „Daca nu-l arestau acum, ardea asta toate probele”.  

 

La Leamna plang si pietrele…

 

Comedia atasamentului fata de imaginea unui Antonie Solomon aproape mesianic a fost in cea mai pura forma a sa in satul Leamna, acolo unde mai multe babute degraba plangacioase si o mana de tineri s-au intrecut in boceli si zbierete de sustinere in curtea bisericii ridicate de Antonie Solomon. Unii spuneau ca se duc in genunchi la Pitesti, altii cereau eliberarea imediata a lui Aurica. Pentru toti cei prezenti, justitia statului era un moft in fata careia prima justitia lor, bazata pe impresii si credinte stramosesti. Un domn cam la vreo 40 de ani a cugetat adanc si a adus argumentul suprem pentru care primarul Solomon nu este vinovat. „Infractorii nu fac biserici”. Cum sa nu te cobori smerit in fata unei astfel de logici si sa nu-ti fie rusine ca nu ti-a trecut tie prin cap acest gand?! „Solomon, te iubim!” sau „Primarul primarilor” au fost refrenele favorite ale protestatarilor. „Infractorii liberi, primarul adevarat arestat”, „Libertate, il vrem acasa” sau „Solomon, acasa” au fost alte vorbe duh gajaite mai ales la vederea camerelor de luat vederi. Cum observau un jurnalist prin preajma, ridicau pancarta si tipau. O babuta careia varsta nu-i permitea sa mai agite cartoane cu indemnuri prin aer, tragea dupa ea un copil de cativa ani, cautand disperata din priviri camera video sau aparatul foto. Un barbat relativ tanar tinea cu o mana de o pancarta, iar cu cealalta isi sprijinea pe umeri copilul. In biserica unul dintre iubitorii de Solomon a inceput sa planga.

.„Primarul nostru Solomon care este primar, il iubesc si plang de toate felurile, a ajutat pe toata lumea, le-a facut si asfalt si biserica”, spune el. „si terenul de fotbal….”ii sare in ajutor o femeie. Tot el stie si secretul pentru care primarul mult iubit a fost arestat. „I-a luat magazinul lui Elena Udrea. Cum care magazin, PIC!”. Iluminati i-am intrebat pe cei adunati ciorchine in jurul jurnalistilor de ce a fost acuzat primarul. Grea intrebare. Unul mai rasarit a stiut. „Pentru mita”, a spus, urmat de un cor de aprobari. Pareau ca uitasera motivul. Un alt domn i-a facut protretul robot primarului care este….culmea…. primar. „E un om taran, crescut la tara. El stie saracu’, nu e fasonat, eu om de rand. De ce a fost arestat? Invidia, razbunarea. Noi vrem o singura dreptate”, a clamat el, moment in care au inceput urletele: „Rusine Justitiei”.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

.  

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult