Acasa Breaking News UPDATE: Ion Diaconescu cere despagubiri pentru 15 ani de puscarie

UPDATE: Ion Diaconescu cere despagubiri pentru 15 ani de puscarie

scris de Ziua Veche
1 afisari

.

UPDATE

Ion Diaconescu ii ofera PNTCD anii sai de temnita 

 

Ion Diaconescu, cel care a preluat sefia PNTCD dupa moartea Seniorului Corneliu Coposu, a marturisit joi ca nu vrea banii pentru el, ci pentru partid, incercand sa respecte rugamintea lui Iuliu Maniu de a nu lasa PNT sa moara. „Sunt bolnav si batran de 93 de ani, sunt suferind si nu mai sunt la curent cu legislatia. Nu m-am gandit, initiativa nu imi apartine. Acum a aparut o legislatie, asa am inteles, care iti da despagubiri prin Uniunea Europeana si ceri cat mai mult ca sa iti dea ceva „, a aratat Diaconescu pentru Mediafax. Cu cativa ani in urma, intr-o emisiune tv, intrebat ce isi doreste pentru el, Ion Diaconescu spunea cu umor: o pereche de picioare noi. 

 

Fruntasul taranist Ion Diaconescu a dat in judecata statul roman si solicita daune de 18 milioane euro pentru traumele suferite in timpul detentiei politice din inchisorile comuniste, informeaza Agerpres citand Romania Libera. Diaconescu solicita instantei sa constate caracterul politic al condamnarii suferite in baza sentintei Tribunalului Militar Bucuresti din 28 februarie 1948, cand fostul presedinte al PNTCD a primit o pedeapsa de 15 ani de munca silnica, 5 ani degradare civica si confiscarea totala a averii. El mai solicita magistratilor sa constate si caracterul politic al actiunii prin care Securitatea i-a stabilit domiciliul obligatoriu in comuna Valea Calmatui, din Braila, intre decembrie 1962 si aprilie 1964. Pentru acest ultim episod, Ion Diaconescu solicita statului roman o despagubire de 170.000 euro. Prima infatisare in acest proces a fost fixata pentru 19 martie. Avocatul fruntasului taranist este fostul premier PNTCD Victor Ciorbea.

0 comentariu

Rasputin 30-06-2010 - 11:02

Exact asta nu vor să facă basescu şi acoliţii lui.
Dacă fac aşa ceva nu mai au de unde fura.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult