Acasa Breaking News Kandahar, urmatoarea tinta

Kandahar, urmatoarea tinta

scris de Ziua Veche
3 afisari

. Provincia Kandahar, locul de origine al talibanilor din sudul Afganistanului, ar putea fi tinta unei urmatoare ofensive dupa incheierea cekei de la Marjah, din Helmandul vecin, a declarat comandantul fortelor internationale Stanley McChrystal pentru The Times, citat de AFP si Agerpres.


„Vom merge in locurile unde parti importante din populatie se afla in pericol, iar Kandahar este in mod clar foarte foarte important, nu numai pentru sudul tarii, ci pentru intreaga natiune”, a afirmat generalul american, comandantul-sef al Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) ale NATO si al fortelor americane, citat de publicatia britanica in editia de luni. „Pe de alta parte, nu este singura zona” vizata de fortele internationale, a adaugat el.
Circa 15.000 de soldati afgani si forte internationale sunt angajate de opt zile intr-o ofensiva de proportii la Marjah si in imprejurimi – unul dintre bastioanele talibanilor din provincia Helmand.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult