Acasa Breaking News La pescuit de monstri in Thailanda

La pescuit de monstri in Thailanda

scris de Ziua Veche
39 afisari

Un peste imens de peste 20 de kg este visul oricarui pescar impatimit. Chiar daca trebuie sa mergi cu avionul destul de mult pentru a prinde un peste gigant, cu siguranta pescarii nu se vor putea abtine de la o asemenea provocare. In acest an, turismul de hobby – in special pescuitul, este unul dintre pachetele de vacanta ce vor fi promovate in acest an pentru destinatia Thailanda.Daca pana acum Thailanda era vizitata de turistii romani pentru exotismul destinatiei, pentru relaxare sau pentru cumparaturi, in acest an agentiile de turism vor oferi pasionatilor de pescuit posibilitatea de a prinde adevarati monstri ai apelor. „Media greutatii unui peste este de 35 de kg. De exemplu, Lacul Pescarilor din Thailanda (situat in apropierea capitalei Bangkok) detine 10 recorduri mondiale ca marime a capturii. Taxa de pescuit este de 120 de euro/zi iar noi promitem ca oricine nu prinde un peste de minim 25 de kg va primi inapoi banii platiti pentru programul de pescuit”, ne-au declarat luni, intr-o conferinta de presa, reprezentantii touroperatorului Total Adventure Travels.

Romantism, aventura sau relaxare

In 2010 vor fi promovate insula Koh Phangan – Insula Paradisului renumita pentru „Full Moon Party” si insula Koh Tao, insula broastelor testoase. Ultima insula este nelocuita si este vizitata in scopuri stiintifice sau pentru foto-safari.

Alaturi de pachetele pentru pescuit vor fi promovate pe piata din Romania pachetele pentru familii, una dintre principalele atractii fiind parcurile de distractie Dream World, Safari World etc.

Si celor impatimiti de shopping li s-au pregatit programe speciale pentru cumparaturi, produsele realizate din argint putand fi gasite in Thailanda la preturi foarte avantajoase.

Turistii care simt nevoia de adrenalina vor avea pachete de aventura care vor contine safari, bungee jumping, trasee prin jungla cu elefantul, caiac pe mare etc.

Tot din aceas an va fi demarata campania de promovare a Romaniei pe piata turistica a Thailandei. Lia Mitescu, directorul touroperatorului, ne-a dezvaluit ca doreste sa atraga turistii thailandezi in Romania. „Asa cum noi vedem Thailanda ca o destinatie exotica, asa este vazuta si tara noastra din partea cealalta a globului. Cu totii au auzit de Hagi si de Dracula si de aceea ne gandim sa construim promovarea tarii noastre pe aceste doua idei. Vom continua apoi cu destinatiile culturale, religioase, etc”, a precizat Lia Mitescu.

 

Milioane de turisti

Thailanda este o destinatie care poate fi vizitata tot anul insa, in lunile de iarna temperaturile sunt mult mai usor de suportat de catre turistii romani. Aceasta tara a primit anul trecut peste 14 milioane de turisti iar in acest an sunt estimari potrivit carora numarul celor care-si vor petrece vacantele in Thailanda va depasi 15 milioane. Turismul este o activitate importanta si contribuie cu 10% din PIB iar bugetul de promovare a Thailandei este pentru 2020 de 120 milioane de dolari, ne-a declarat Bogdan Gligor, reprezentatul Autoritatii de Turism a Thailandei pentru Balcani.Cei mai multi turisti, aproape 8 milioane, sosesc in din zona Asiei, apoi din Europa (4 milioane), tarile din America, Oceania, Orientul Mijlociu, Africa.

Impatimitii golfului au acolo peste 1000 de terenuri de golf cu 18 gauri, multi jucatori fiind atrasi din tarile asiatice deoarece tarifele sunt foarte convenabile. Din Europa, cei mai multi turisti care viziteaza Thailanda sunt din Marea Britanie, urmata de Germania, Franta si Rusia.

Bogdan Gligor ne-a mai declarat ca in aceasta luna s-a lansat si blogul www.thailanda.travel unde Florescu Badut, mutat de curand in aceasta tara, ne va prezenta de la fata locului tot ceea ce intalneste in calatoriile ce le va realiza prin Thailanda.

0 comentariu

Bula 24-06-2010 - 14:18

si ce companii de stat au profit? Ne veti spune ca ati decis sa va eliminati propriile capuse de pe corpul acestora?

Pribeagul 24-06-2010 - 16:24

Se pare ca dl Boc nu stie cum sa atace problema spinoasa a… beneficiilor intreprinderilor de stat. Ca de…, cum sa taie la motrorexisti, de exemplu, 25% din salarii?

Ar fi normal cele mai mari venituri ale bugetului de stat sa provina din impozitul pe beneficiul intreprinderilor economice. Datele arata ca nu-i asa, in anul 2009 aceasta sursa a contribuit cu doar cca 20% din total.

De ce sa facem beneficii, cind putem sa avem totul, fara a realiza beneficii, ba chiar lucrind in pierdere?

De ce, daca se poate, patronii sa nu bage cheltuielile personale pe cheltuielile intreprinderii: materiale de constructii, manopera, vile, masini, benzina… servitul mesei la restaurant etc…

Asa… cu bunurile realizate in zeci de ani de… clasa muncitoare, sau cu resursele tarii, unii si-au gasit vocatia, au ajuns… mari patroni… sau mari manageri, cum este si amaritul ala de la PDL, ratacit intr-o… „baie de multime”… la un miting.

http://www.antena3.ro/stiri/romania/protestatarii-satui-de-mesajele-puterii-marcel-hoara-huiduit-in-piata-victoriei_99542.html

„Cînd ei în bogăţia cea splendidă şi vastă
Petrec ca şi în ceruri, n-au timp nici de-a muri…”,

in timp ce altii slugaresc pentru 200-300 de ero/luna; nu pot sa aiba 2, 3… n servicii, cite vor ei, n-au n’spe mii de sporuri etc…

La intreprinderile si institutiile de stat… e durere si… belsug: cele mai mari salarii din economie, cele mai multe si neobisnuite sporuri, alte cheltuieli… cit cuprinde, numai beneficii sa nu fie…

Poti fi freicit sau nefericit, depinde pe ce craca-i nimerit.

Asa ca, in aceasta situatie, ce sa faca dl Boc… ce sa faca, ce sa faca?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult