Acasa Breaking News La Registrul Comertului Bucuresti, 1.846 dosare sunt in stand-by!

La Registrul Comertului Bucuresti, 1.846 dosare sunt in stand-by!

scris de Ziua Veche
2 afisari

Conducerea ONRC a dispus o serie de masuri interne pentru rezolvarea cat mai rapida a dosarelor restante la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Conform unui comunicat de miercuri al Ministerului Justitiei, Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti a solutionat peste 9.000 de solicitari restante, dintr-un total de peste 11.000.


La data intrarii in vigoare a modificarilor legislative prin care s-a renuntat la implicarea in activitatea oficiilor registrului comertului a judecatorilor, respectiv 14 ianuarie 2010, existau 11.565 de solicitari restante. In acest moment, au mai ramas de finalizat 1.846 cereri care au fost analizate si au primit rezolutie de amanare, aflandu-se astfel la al doilea termen de amanare acordat. Conform prevederilor legale, daca nici in cele 15 zile, cat reprezinta al doilea termen de amanare acordat, nu se completeaza documentele sau nu se clarifica obiectiunile din dosar, cererile vor primi rezolutie de respingere.

 

Solutionarea dosarelor curente se desfasoara cu respectarea termenelor de eliberare prevazute de legislatia in vigoare, respectiv 3 zile pentru constituiri si 5 zile pentru mentiuni.

Incepand cu data de 14.01.2010, in Bucuresti, activitatea s-a desfasurat pe doua fluxuri operationale:

1. pentru dosarele nesolutionate inainte de aceasta data a fost prelungit programul de lucru pentru compartimentele care efectueaza operatiuni de verificare, operare date si editare documente si va fi suplimentat personalul pentru activitatile de verificare, operare si eliberare documente;

2. pentru dosarele inregistrate dupa data de 14.01.2010 s-a asigurat activitatea de verificare, inregistrare si solutionare a cererilor cu respectarea termenelor de eliberare prevazute de legislatia in vigoare.

In decembrie 2009, Guvernul a modificat cadrul legal astfel incat cererile de inregistrare in registrul comertului si, dupa caz, alte cereri aflate in competenta de solutionare a judecatorului delegat au fost transferate in competenta de solutionare a directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal si/sau persoanei sau persoanelor desemnate de catre directorul general al Oficiului National al Registrului Comertului. 

0 comentariu

Eliana 22-06-2010 - 10:00

Celelalte credite ( deja incheiate ) cu orice forma ( leasing..exemplu )…intra sub incidenta acestei legi?

daniel aurelian 22-09-2010 - 05:47

Am un credit din 2008,la banca Piraeus Bank si tocmai acum am auzit de Ordonanta de urgenta nr.50/2010,am pana acum 3 reesalonari.Pot sa mai fac ceva graficele de rambursare le am dar nu inteleg cum calculeaza? Va multumesc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult