Acasa Breaking News Lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului incep la jumatatea lui august

Lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului incep la jumatatea lui august

scris de Ziua Veche
9 afisari

 

.Patriarhia Romana a anuntat marti calendarul lucrarilor construirii Catedralei Mantuirii Neamului si a prezentat macheta tematica a edificiului, care va avea nu mai putin de 120 de metri inaltime si va putea gazdui, la slujbele religioase, 5000 de credinciosi.


 

 

PS Ciprian Cimpineanu, Episcop vicar partriarhal, si prof. Inginer Nicolae Noica, din partea Comisiei Speciale pentru Catedrala Mantuirii Neamului a Patriarhiei Romane, au informat, marti, ca a luat sfarsit ultima intalnire a Comisiei Patriarhale Romane cu reprezentantii celor zece firme de proiectare care s-au inscris si au fost acceptate la concursul pentru realizarea Ansamblului Arhitectural ‘’Catedrala Mantuirii Neamului’’. PS Ciprian Campineanu a informat ca ideile si sugestiile care au venit din partea specialistilor (arhitecti, ingineri etc) in completarea Temei de proiectare a Catedralei au fost dezbatute in trei simpozioane tematice si s-au finalizat, marti, in prezentarea machetei tematice a viitoarei catedrale, conform Temei de proiectare. ‘’Macheta tematica pe care o prezentam cosntituie punctul de pornire in realizarea Catedralei. In urma discutiilor cu cele zece firme de proiectare am stabilit si calendarul pentru realizarea efectiva a proiectului. Cele zece firme vor avea la dispozitie pentru realizarea proiectului o perioada pana la 30 mai, dupa care, la data de 30 iunie va fi declarat ofertantul castigator ca apoi, in iulie, sa aiba loc selectarea constructorului.

.Nadajduim ca la jumatatea lunii august sa inceapa efectiv lucrarile’’, a declarat petru ziuaveche.ro PS Ciprian Cimpineanu. Preizam ca , in urma verificarii dosarelor, Comisia patriarhala a declarat valide ofertele depuse de urmatoarele societati de proiectare: SC Mina-M- Com SRL (Bucuresti), SC Proiect Bucuresti SA (Bucuresti), Biroul de Arhitectura ‘’Drig Bogdan’’ (Arad), SC Vanel Exim SRL (Bacau), SC Exprocons Gosav& Co SRL (Iasi), SC Carpati Proiect SRL (Bucuresti), SC Oldartpro SRL (Suceava), SC West Group Architecture SRL (Bucuresti), SC Criba Design SRL (Bucuresti), SC Proiect Arad SA (Arad). Potrivit lui Nicolae Noica, costurile de executie ale viitoarea catedrale sunt estimate, pentru faza ‘’la rosu’’, la 180-200 de milioane de euro, ‘’adica echivalentul realizarii a vreo opt kilometri de autostrada in Romania la pretul actual. Cei ingrijorati de accest efort financiar nu stiu ca aceste sume vor fi esalonate pe trei ani, 2010-2013’’. Noua catedrala va avea urmatoarele dimensiuni ; 120 m lungime, 70 m latime si 120 m inaltime.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult