Acasa Breaking News Magistratii sufla in flacara violet de la Cotroceni

Magistratii sufla in flacara violet de la Cotroceni

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Judecatorii au iesit in fata opiniei publice cu o informatie interesanta: incalcarea unuia dintre simbolurile nationale chiar de catre Administratia Prezidentiala. Presedintele AMR, Mona Pivniceru, declara, pentru ziuaveche.ro, ca oricare dintre cei 22 de milioane de cetateni poate face sesizare penala.


Mona Pivniceru, presedintele Asociatiei Magistratilor din România (AMR) a sustinut, la finele saptamanii trecute, la bilantul Curții de Apel, ca stema expusa pe pupitrul de declaratii al presedintelui tarii nu este albastra, asa cum prevede legea, ci violet.

 

Pupitrul de la Presedintie, de unde isi lanseaza declaratiile catre popor presedintele Traian Basescu, este decorat cu stema Romaniei, care cuprinde simbolurile impuse de lege, dar acesta are culoarea violet, iar legea prevede in mod expres culoarea albastru. Stema violet de pe pupitrul presedintelui – a declarat reprezentantul magistratilor, Mona Piviniceru, inseamna o sfidare a legii si a simbolurilor nationale. Fapta reprezinta chiar o infractiune, respectiv o ofensa adusa unor insemne, fapta pedepsita in actualul cod cu inchisoarea de la sase luni la trei ani. In noile coduri, care intra in vigoare cel mai probabil anul viitor, fapta nu mai exista intrucât practica judiciara a demonstrat ca incriminarea acesteia nu a produs niciodata efecte, a explicat Pivniceru

Intrebata de ziuaveche.ro daca se va face o sesizare penala in acest sens, seful AMR a declarat: ”Oricine poate sa faca aceasta sesizare. Fiecare din cei 22 de milioane de locuitori. Sigur ca ne gandim si la acest aspect din moment ce legea predeve sanctiuni. Eu cred ca si noul cod penal ar trebui sa cuprinda aceasta infractiune de ofensa adusa unor insemne, pentru ca altfel oricine ar putea sa arda steagul national, sa batjocoreasca insemnele, iar ele sunt facute tocmai pentru a mentine identitatea nationala”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult