Acasa Breaking News Masini electrice pentru Romania

Masini electrice pentru Romania

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Renault va aduce in Romania, pana la sfarsitul acestui an, masini electrice proprii, pentru a fi testate de autoritatile locale, anunta site-ul 0-100.ro. Acestea din urma vor trebui sa construiasca platforme pentru incarcarea autovehiculelor electrice, a declarat Fabrice Cambolive, directorul comercial al Renault Romania.


Renault a anuntat initial, in septembrie 2009, la Salonul Auto de la Frankfurt, ca va lansa prima masina electrica in Romania, Fluence Z.E., la sfarsitul anului 2011. Tot atunci, Cambolive spunea ca Renault poarta negocieri cu reprezentanti ai unor orase importante din Romania, pentru a crea infrastructura de incarcare pentru vehicule electrice. “Nu am mai facut progrese in acest sens. Asteptam sa avem masina, la sfarsitul acestui an, pentru a le-o prezenta si pentru a o conduce”, a declarat Cambolive, fiind prezent la evenimentul de incepere a editiei 2010 a programului Rabla. Politica de a aduce masini electrice mai intai pentru autoritati si mai apoi pentru clientii finali este populara printre marile companii auto care produc sau vor sa produca in masa masini electrice. Asta si pentru ca tine de autoritati crearea retelei de incarcare, iar testarea efectiva a masinii poate reprezenta un argument pentru a urgenta lucrurile. In prima parte a lunii octombrie a anului trecut, Cambolive spunea ca Renault va demara studiile privind implementarea unei retele de incarcare la nivel national, in parteneriat cu autoritatile locale. Oficial Renault spunea atunci ca la jumatatea lui 2010 vor putea fi anuntate primele estimari de cost ale unei statii de incarcare. “Nu as putea spune acum cat vor costa statiile, insa vom demara cercetarile, iar, la jumatatea anului viitor, vom avea primele estimari de cost. Evident, pretul va depinde de volum, de cat de multe vor fi”, spunea Cambolive in 2009, dupa lansarea Renault Fluence.  

 

Renault Fluence pentru autoritati

 

Autoturismul pe care se pare ca il vor primii autoritatile romane este Renault Fluence Z.E. Acesta va avea o autonomie de 160 kilometri, se poate incarca la orice priza, in cinci-opt ore, la statiile de incarcare rapida in maxim 20 de minute sau la statii speciale Quik-Drop, unde se lasa bateria veche si se inlocuieste cu una complet incarcata.

Pentru ca masinile electrice sa poata deveni o realitate a vietii cotidiene, Renault estimeaza ca majoritatea statelor, inclusiv Romania, vor acorda bonusuri ecologice de 5.000 de euro persoanelor care achizitioneaza un vehicul propulsat de energie electrica. Acest bonus ar face ca pretul automobilelor electrice sa se apropie de cele ale unor masini conventionale, cu motoare pe benzina sau diesel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult