Acasa Breaking News Mega-atac informatic in 200 de tari

Mega-atac informatic in 200 de tari

scris de Ziua Veche
2 afisari

O societate de securitate informatica a dat publicitatii informatii conform carora un atac informatic la scara mare a permis preluarea controlului asupra a 74.000 de computere din 196 de tari, in principal in SUA, Mexic, Arabia Saudita, Egipt si Turcia, informeaza Wall Street Journal, citat de Radio Romania Actualitati.


 

Societatea NetWitness a identificat peste 2.400 de companii si agentii guvernamentale vizate de acest atac in ultimul an, dintre care 374 in SUA. Ministerul american al Apararii pare sa fi fost in primul rand vizat, dar se pare ca piratii ar fi accesat si informatii bancare sau date legate de proprietatea intelectuala, afirma cotidianul.
Raportul indica faptul ca primele date legate de acest atac sunt din martie 2009 si ca retelele de socializare sunt folosite pentru a transmite invitatii false la descarcarea unor programe de securitate. Autorii atacurilor s-au folosit de deficientele sistemelor de operare XP si Vista.

0 comentariu

Viorica Ianc 22-06-2010 - 15:39

Poimaine face un an si sapte luni ! Jumatate
este chilian, un sfert african si de la mine
un sfert.
Aseara …teatru de la jorge orellana (tata-su)
Imi fuge gandul la ” Neamtu Tiganu „…
Chiar si acum nu i-au disparut petele grii.
Sunt trei continente !
Si vuvuzela mi se pare un roi de albine tanar
care are curajul sa-si mute ROIUL dupa REGINA !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult