Acasa Breaking News Mosii de Iarna

Mosii de Iarna

scris de Ziua Veche
5 afisari

.In Sambata dinaintea Duminicii infricosatoarei Judecati, in Biserica Ortodoxa, se face pomenirea celor adormiti in dreapta credinta, scrie Basilica.ro.


De “Mosii de Iarna”, in toate bisericile si in cimitire, se va oficia, sambata, slujba Parastasului, precedata de Sfanta Liturghie. Potrivit Patriarhiei Romane, pomenirea generala a mortilor se face in mod special in cateva sambete de peste an, si anume in sambata de dinaintea duminicii lasatului sec de carne pentru Postul Mare (Mosii de iarna), in sambata de dinaintea duminicii Pogorarii Duhului Sfant (Mosii de vara) si in prima sambata din luna noiembrie (Mosii de toamna).

Sambata Mosilor de Iarna face parte din zilele cu slujbe speciale, in care sunt pomeniti cei plecati dintre noi, si arata grija deosebita pe care crestinii o au fata de cei care asteapta judecata lui Dumnezeu in lumea cealalta, asa cum cei vii asteapta judecata lui Dumnezeu aici, pe pamant. Asa dupa cum se arata in cartea Triodului, la Mosii de Iarna facem pomenirea mortilor intrucat a doua zi se praznuieste a doua venire a lui Hristos si infricosatoarea Judecata.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult