Acasa Breaking News Negoita cu sechestrul pe cap

Negoita cu sechestrul pe cap

scris de Ziua Veche
3 afisari

Curtea de Apel a respins astazi actiunea prin care deputatul PSD Robert Negoita cerea ridicarea sechestrului impus de ANAF si suspendarea deciziei de impunere in cazul sau. Decizia instantei poate fi atacata cu recurs. „El poate fi insa executat de fisc in baza deciziei Curtii de Apel, nu e necesar sa se astepte judecarea recursului la Inalta Curte”, au declarat pentru HotNews.ro surse ANAF.Fiscul l-a notificat in decembrie 2008 pe Robert Negoita (PSD) ca are de platit inca 3 milioane de euro TVA in urma unor operatiuni prin care deputatul PSD a incercat sa scape de o datorie de 28 de milioane de euro pentru care ANAF i-a impus sechestru asigurator.

Cele 28 de milioane ar reprezenta TVA-ul aferent vanzarilor efectuate de Negoita intre 2005 si 2006, cand a vandut sute de case in calitate de persoana fizica pentru a evita plata TVA. Fiscul a considerat insa ca sunt operatiuni comerciale, astfel ca in luna august i-a emis o decizie de impunere pentru sumele datorate bugetului de stat. Negoita a contestat decizia si a incercat sa evite sechestul printr-un aport de capital.
Aceste miscari par sa-i fi complicat viata deputatului PSD. In loc sa isi salveze proprietatile de la masurile asiguratorii, Robert Negoita s-a ales cu noi datorii la stat. Potrivit Codului Fiscal, operatiunea de aport la capitalul social este o operatiune scutita de TVA, numai daca firma catre se face aportul de capital este platitoare de TVA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult